20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φηρά: Επιστροφή στην προβληματική κανονικότητα

Share

Οι καλοκαιρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Θήρας (Φηρά) ολοκληρώθηκαν χθες και από σήμερα 31 Οκτωβρίου 2017 η κυκλοφορία επανήλθε στην προηγούμενη κατάστασή της.

Οι ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ίσχυαν από τα τέλη Ιουνίου, περιελάμβαναν 24ωρο αποκλεισμό της κυκλοφορίας οχημάτων στην πλατεία των Φηρών (εξαιρουμένων των λεωφορείων του ΚΤΕΛ), μονοδρόμηση από το ξενοδοχείο Ερατώ μέχρι το σούπερ μάρκετ Δακουτρού και πεζοδρόμηση από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας μέχρι τη Μητρόπολη.

[adning id="140783"]


Πέρα από την επιβάρυνση των μετακινήσεων στην περιοχή των Φηρών, βασικό μειονέκτημα της άρσης των ρυθμίσεων αποτελεί το ότι χάνεται η έννοια της πλατείας, του χώρου που θα μπορεί να αποτελεί σημείο συνάντησης ή και παιχνιδιού χωρίς την ενόχληση των οχημάτων.

Το γεγονός ότι η πλατεία δεν βρίσκεται στην πλευρά της καλντέρας και δεν επηρεάζεται εύκολα από τους ανέμους, ευνοεί στο να γίνει σημείο αναφοράς για τους ολοένα και αυξανόμενους επισκέπτες της Σαντορίνης τον χειμώνα. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο των Φηρών αναμφίβολα θα ωφεληθούν από μια τέτοια εξέλιξη και θα συμβάλουν στη βελτίωση της συνολικής εικόνας της περιοχής.

Στα παραπάνω συνηγορεί και το γεγονός της πλήρους λειτουργίας πλέον το περιφερειακού των Φηρών και σε λίγο καιρό του αυτοκινητόδρομου αεροδρομίου-Οίας που θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος της κίνησης οχημάτων. Η διέλευση από την πλατεία των Φηρών αφενός δεν θα είναι πλέον απολύτως αναγκαία για να διευκολύνει την κίνηση, αφετέρου δεν θα της επιτρέπει να λειτουργεί ως πλατεία συνεύρεσης και ως κέντρο πόλης.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη