Για λίγες ακόμα μέρες η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες της Σαντορίνης

Μέχρι τις 29/3/2019 έχουν περιθώριο για να υποβάλλουν αντίρρηση κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών οι ιδιοκτήτες των περιοχών Βόθωνα, Βουρβούλου, Φηρών, Καρτεράδου, Μεσαριάς, Έξω Γωνιάς, Ημεροβιγλίου, Οίας και Θηρασιάς, των οποίων οι περιουσίες περιλαμβάνονται στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν πρόσφατα.

Καθώς δεν είναι γνωστό αν θα δοθεί νέα παράταση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και εφόσον στην περιοχή της καλντέρας πολλές ιδιοκτησίες έχουν χαρακτηρισθεί ως χορτολιβαδικές-δασικές, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ελέγξουν τη μορφή των ακινήτων τους στους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης, ώστε να κρίνουν αν απαιτείται η υποβολή αντίρρησης μέχρι τη συγκεκριμένη προθεσμία.

Όσοι επιθυμούν να ελέγξουν τα ακίνητά τους, μπορούν να απευθυνθούν στον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου χωρίς επιβάρυνση. Πληροφορίες στο Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου (τηλ. 2286360101/110).

[adning id="140783"]

Η αίτηση αντίρρησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά εδώ και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσκομίσουν κάθε απαραίτητο στοιχείο με το οποίο θα αποδεικνύουν  την μη δασική μορφή της ιδιοκτησίας τους (τοπογραφικά διαγράμματα, τίτλους κτήσεως, εκθέσεις φωτοερμηνείας κτλ).

Επισημαίνεται ότι εάν δεν υποβληθεί αντίρρηση έως τη λήξη της προθεσμίας, ο δασικός χάρτης κυρώνεται και η δασική μορφή θεωρείται τελεσίδικη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα με βάση το τεκμήριο κυριότητας οι χαρακτηρισμένες τελεσίδικα ως δασικές εκτάσεις να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Θήρας, με την υπ’ αριθμ. 32/14.1.2019 Απόφασή του, έχει υποβάλλει αίτημα προς το ΥΠΕΚΑ για την απόσυρση των δασικών χαρτών, με σκοπό την επανασύνταξή τους και για την αναστολή ανάρτησης αυτών, ώστε να διορθωθούν αφού γίνει διαβούλευση με τις Τοπικές Αρχές.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη