Fly me to the moon: Γνωριμία με τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Αφιερωμένη στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα είναι η επόμενη δράση του προγράμματος Fly me to the Moon – Sounds Greek to Me στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος. Για μια μέρα, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα παίρνουν τη σκυτάλη και ξεδιπλώνουν το φυσικό κάλλος, την πολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά και τη σύγχρονη εικόνα τους.

Ταξιδιώτες και επισκέπτες του αεροδρομίου που θα βρεθούν από τις 12:00 έως τις 16:00 στην είσοδο 3 του επιπέδου αναχωρήσεων (περιοχή ελεύθερης πρόσβασης) θα απολαύσουν νησιώτικα ακούσματα και χορούς, θα γνωρίσουν την τέχνη μαρμαροτεχνίας της Τήνου και θα γευτούν την αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα.

Τον ρυθμό θα δώσει ο χορευτικός σύλλογος του Νοτίου Αιγαίου. Φορώντας παραδοσιακές στολές, τα μέλη του συλλόγου θα στήσουν ένα αυτοσχέδιο γλέντι παρασύροντας το κοινό σε νησιωτικούς σκοπούς. Παράλληλα, οι επισκέπτες και οι επιβάτες του αεροδρομίου θα απολαύσουν το σαντούρι, απολαμβάνοντας το γλυκό μεταλλικό ήχο με το ιδιαίτερο χρώμα του.

Το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς, που αποτελεί μοναδικό παράδειγμα παρουσίασης της τεχνολογίας του μαρμάρου, θα μοιραστεί τα μυστικά σμίλευσης του υλικού με “live” επεξεργασία του από τον τοπικό Διαχειριστή του Μουσείου. Επίσης, η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, Πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, θα αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο του και τα τοπικά προϊόντα των νησιών του.

Το πρόγραμμα Fly me to the Moon – Sounds Greek to Me είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά. Από πέρσι το καλοκαίρι έχουν παρουσιαστεί η Στερεά Ελλάδα, τα Χανιά, η Ήπειρος, η Βόρεια Ελλάδα – Κοζάνη και η Σκύρος.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη