20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γνωριμία με τον στίβο στην έναρξη του Santorini Experience – το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Share

iakovakis_zorzos
Περικλής Ιακωβάκης & Νίκος Ζώρζος στο Δημοτικό Γήπεδο των Φηρών

Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα αθλήματα του στίβου είχαν σήμερα (Πέμπτη 6/10) οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Σαντορίνης που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο των Φηρών, εκεί όπου παρουσιάστηκε από τον σπουδαίο πρωταθλητή των 400μ. με εμπόδια, Περικλή Ιακωβάκη, η δραστηριότητα Kids’ Athletics, στο πλαίσιο του Santorini Experience. Πρόκειται για δραστηριότητα που έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, η οποία στην Ελλάδα εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα από τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Οι παράλληλες δράσεις του Santorini Experience συνεχίζονται αύριο Παρασκευή 7/10 με τους μαθητικούς αγώνες τρεξίματος 1 χλμ, με αφετηρία το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ (ώρα 10:00).

Αύριο το μεσημέρι επίσης, ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης του Tae Kwon Do Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα μυήσει τους αθλητές της Σαντορίνης στα μυστικά του αθλήματος, στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ (στις 15:00 το τμήμα για αρχάριους και στις 16:00 το τμήμα των προχωρημένων).

Τέλος, αύριο το απόγευμα στις 18:30, στο κατάστημα Alafouzos Sport στα Φηρά, θα βρίσκεται η ελίτ της ελληνικής ομάδας κολύμβησης, με πρώτο και καλύτερο τον αργυρό Ολυμπιονίκη του Ρίο Σπύρο Γιαννιώτη, καθώς και τους παγκόσμιους πρωταθλητές Κέλλυ Αραούζου και Αντώνη Φωκαΐδη, τον πανευρωπαϊκό πρωταθλητή Γιώργο Αρνιακό και τον πρωταθλητή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Δημήτρη Νέγρη.

santorini_experience_swimming

Το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου έχουν σειρά τα βασικά αγωνίσματα του Santorini Experience, δηλαδή το τρέξιμο 5 χλμ, 10 χλμ και 15 χλμ στο μονοπάτι που συνδέει την Οία με τα Φηρά, το Σάββατο 8/10, καθώς και η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών την Κυριακή 9/10. Στη διοργάνωση συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι αθλητές, από την Αγγλία και την Κεντρική Ευρώπη, αλλά και δημοσιογράφοι από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Santorini Experience θα έχει φέτος μεγάλη διεθνή προβολή, καθώς το τηλεοπτικό δίκτυο FOX Sports της FOX Networks Group, θα μεταφέρει ως Επίσημος Μεταδότης (Broadcaster) το αθλητικό ντοκιμαντέρ του «Santorini Experience», σε εκατομμύρια σπίτια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, δημιουργώντας ένα μοναδικό τηλεοπτικό προϊόν.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη