Γνωρίζοντας το έργο της Σαντορινιάς Όπυς Ζούνη, το Σαββατοκύριακο στο SAF

Αφιερωμένο στη Σαντορινιά Όπυ Ζούνη-Σαρπάκη θα είναι το τελευταίο εικαστικό εργαστήρι του φετινού κύκλου στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21-22/4.

Η Όπυ Ζούνη γεννήθηκε στην Αίγυπτο και στα 22 της χρόνια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Η οικογένειά της καταγόταν από τη Σαντορίνη και την Κρήτη. Στο Κάιρο είχε τις πρώτες της επαφές με τη ζωγραφική, την κεραμική και τη φωτογραφία. Με τον ερχομό της στην Ελλάδα σπούδασε στην Καλών Τεχνών συνεχίζοντας της σπουδές της πάνω στη σκηνογραφία και τη διακόσμηση.

Το εικαστικό της έργο είναι πλούσιο από έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, κολλάζ και εγκαταστάσεων. Την απασχόλησε η μελέτη της γεωμετρίας, των μαθηματικών αλλά και το πώς αυτές παντρεύονται με την πνευματικότητα, το συναίσθημα και την έκφραση της τέχνης. Δημιούργησε πολλά δισδιάστατα και τρισδιάστατα περιβάλλοντα με έντονα γεωμετρικά και χρωματικά στοιχεία που έκαναν το έργο της ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο του Σαββατοκύριακου θα πειραματιστούν με τις γεωμετρικές φόρμες και τα χρώματα δημιουργώντας δικά τους πολύχρωμα και πολυεπίπεδα τοπία.

Πότε;
Σάββατο 21/4
Για παιδιά Α, Β και Γ Δημοτικού στις 16:00-17:30

Κυριακή 22/4
Για παιδιά Α, Β και Γ Δημοτικού στις 10:30-12:00
Για παιδιά Δ, Ε, Στ Δημοτικού στις 12:30-14:00

Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Λυδία Καραγιαννίδη

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στο 2286085141.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here