20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οινοποιείο Χατζηδάκη: Δελτίο τρύγου 2018

Ευχαριστίες από τη Στέλλα Χατζηδάκη προς τους συνεργάτες αμπελουργούς του νησιού

Share

Η χαμηλή στρεμματική απόδοση του αμπελώνα αλλά και η συμπυκνωμένη γεύση των σταφυλιών χαρακτηρίζουν τον φετινό τρύγο, σύμφωνα με το Οινοποιείο Χατζηδάκη. Ο τρύγος ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και σε λίγους μήνες ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τα κρασιά της φετινής σοδειάς.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά στο δελτίο τρύγου οι οινολόγοι του Οινοποιείου Χατζηδάκη, Ελένη Αλευρά και Στέλλα Παπαδημητρίου:

– Η φετινή χρονιά κύλησε με ήπιες θερμοκρασίες το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
– Οι βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια ολόκληρης της αμπελουργικής περιόδου δεν ξεπέρασαν τα 200mm, με μεγαλύτερη ένταση κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Φεβρουάριο.
– Τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο σημειώθηκαν οι ισχυρότεροι άνεμοι της χρονιάς, χωρίς όμως το γεγονός αυτό να έχει επίπτωση στην ανάπτυξη των φυτών.
– Η έκπτυξη των οφθαλμών σημειώθηκε κατά το τέλος Φεβρουαρίου, δυο εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με την περυσινή χρονιά, προμηνύοντας έτσι την πρωιμότητα της επικείμενης παραγωγής.
– Η άνθιση άρχισε τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.
– Οι αυξημένες θερμοκρασίες κατά τον μήνα Ιούνιο είχαν ως αποτέλεσμα να επιταχύνουν την ωρίμανση και την παρουσία υδατικού στρες στα φυτά. Η μικρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στα τέλη του μήνα, σε συνδυασμό με μερικές μέρες συννεφιάς έδωσαν μια ανάσα πνοής στον βιολογικό κύκλο.
– Αν και δεν υπήρξε παρουσία μελτεμιών, οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες μέχρι και τον τρύγο βοήθησαν στην ομαλή ωρίμανση.
– Ο κύριος όγκος σταφυλιών για το Οινοποιείο Χατζηδάκη τρυγήθηκε από τις 2 έως και τις 16 Αυγούστου 2018.
– Η χρονιά ήταν 10 ημέρες πρωιμότερη σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι στρεμματικές αποδόσεις ήταν αισθητά μειωμένες με αποτέλεσμα να υπάρχει συμπύκνωση στη γεύση.

Η Στέλλα Χατζηδάκη, που έχει αναλάβει τον τελευταίο χρόνο τα ηνία του οινοποιείου, συνεχίζοντας μαζί με τα αδέρφια της το όραμα και το έργο του αείμνηστου πατέρα τους Χαρίδημου Χατζηδάκη, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τους αμπελουργούς της Σαντορίνης που εμπιστεύτηκαν στο Οινοποιείο Χατζηδάκη τη φετινή παραγωγή τους.

“Σε μια περίοδο κατά την οποία, τα αδέρφια μου, Αντώνης και Αριάδνη, οι συνεργάτες μας κι εγώ, συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά να αγωνιζόμαστε μέρα με τη μέρα για τη βιωσιμότητα του Οινοποιείου Χατζηδάκη, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εκείνους τους αμπελουργούς και τις οικογένειές τους, που μας εμπιστεύτηκαν τα πολύτιμα σταφύλια τους. Αυτή η εμπιστοσύνη των αμπελουργών της Σαντορίνης, αποτελεί προϋπόθεση ώστε να “πατάμε γερά στα πόδια μας” και να νιώθουμε τον στόχο μας ολοένα και πιο κοντά” αναφέρει χαρακτηριστικά.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave
Διαφήμιση
Πίβα Λάββα - Τοπία του νου

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη