Σαντορίνη: Η διατροφή παιδιών και εφήβων στο επίκεντρο της επόμενης Σχολής Γονέων

Αφιερωμένη σε θέματα διατροφής των παιδιών και των εφήβων είναι η επόμενη συνάντηση της Σχολής Γονέων 2018-2019 που διοργανώνει ο παιδικός σταθμός “Η Γλυκογαλούσα”. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου, ώρα 18:00, στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας, στα Φηρά, με ελεύθερη είσοδο.

Εισηγητές θα είναι οι Δρ. Ρενάτα Μίχα, RD PhD FAHA, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Διατροφής & Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Tufts, στη Βοστώνη των ΗΠΑ και ο Γεώργιος Μίχας, MD PhD FESC, Ιατρός – Ειδικευόμενος Καρδιολόγος στο ΓΝΑ “Η Ελπίς”.

Τα θέματα για τα οποία θα μιλήσουν είναι:

– ∆ιατροφή, σχολική απόδοση και υγεία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;
Η ομιλία θα επικεντρωθεί στο ρόλο της διατροφής για την βελτίωση της σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών, και κατ’ επέκταση της σχολικής τους απόδοσης. Οι διατροφικές μας συνήθειες αναπτύσσονται κατά κύριο λόγο στην παιδική ηλικία. Η υγιεινή διατροφή από μικρή ηλικία θωρακίζει την υγεία των παιδιών και βοηθάει σημαντικά στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων στην ενήλικη ζωή. Στο πλαίσιο της ομιλίας θα δοθεί έμφαση στον ρόλο των γονέων, του σχολείου και του κράτους στην εκπαίδευση και διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για τη βελτίωση της διατροφής των παιδιών.

– Χοληστερίνη, πίεση και μεταβολικό σύνδρομο σε παιδιά και εφήβους
Παρόλο που τα αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης αλλά και η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι παθολογικές καταστάσεις που συναντούμε λιγότερο συχνά στα παιδιά και τους εφήβους σε σχέση με τους ενήλικες, υπάρχει ανησυχία για τη διαρκώς αυξανόμενη συχνότητά τους. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο λόγω της συσχέτισης των αυξημένων τους τιμών με την επιδημία της παχυσαρκίας, αλλά και λόγω της καρδιαγγειακής λειτουργίας που διαμορφώνεται στην παιδική ηλικία και σε μεγάλο βαθμό καθορίζει την υγεία μας ως ενήλικες. Θα δοθεί έμφαση σε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη χοληστερίνη και την πίεση σε παιδιά και εφήβους και στους παράγοντες που απαρτίζουν το μεταβολικό σύνδρομο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη