19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Ζώρζος: Η διεθνής καταξίωση του νησιού δεν μας εφησυχάζει – Το πλήρες κείμενο της ομιλίας

Share

Κλικ για μεγάλο μέγεθος

Το στρατηγικό όραμα για την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη της Σαντορίνης παρουσίασε ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος, κατά την χθεσινή (1/12/2015) παρουσίαση της πρωτοβουλίας “Σαντορίνη, προορισμός όλο το χρόνο”, στo Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα,  ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος.

“Η Σαντορίνη αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα διεθνές brand. Η διεθνής καταξίωση του νησιού δεν μας εφησυχάζει και πολύ περισσότερο δεν μας καθιστά απλούς διαχειριστές αυτής της πραγματικότητας. Θέλουμε η Σαντορίνη να παραμείνει ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός διαχρονικά, να συνεχίσουμε να είμαστε στο top of mind των ταξιδιωτών, με όρους όμως βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας” σημείωσε με έμφαση ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην φέρουσα ικανότητα του νησιού, έχοντας εντοπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, κρίνοντας πια αναπόφευκτη την ανάγκη να περάσει το νησί στην εποχή του μινιμαλισμού και της απλοποίησης. “Ένας από τους βασικούς μας στόχος ως Δημοτική Αρχή είναι να οριοθετήσουμε το σωστό πλαίσιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, που θα έχει ως βάσεις του την περιβαλλοντική προστασία και διατήρηση, την κοινωνική δικαιοσύνη καθώς και την οικονομική αποτελεσματικότητα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη