21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ελίτ της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης στο «Santorini Experience 2016» – Παρών και ο Σπύρος Γιαννιώτης

Share

Το «Santorini Experience 2016» βρίσκεται μόλις δύο εβδομάδες πριν την υλοποίησή του, με το ενδιαφέρον του κόσμου για το σπουδαίο αυτό αθλητικό τριήμερο στις 7-9 Οκτωβρίου πλέον κορυφώνεται.

Με την στήριξη του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και για πρώτη φορά με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού το «Santorini Experience» καταγράφει ήδη ρεκόρ συμμετεχόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πληρότητας στα ξενοδοχειακά καταλύματα που στηρίζουν την διοργάνωση ως χορηγοί φιλοξενίας, το δεύτερο τριήμερο του Οκτωβρίου!

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατά την συμμετοχή του στο Santorini Experience 2015 - Photo by Elias Lefas
Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατά την συμμετοχή του στο Santorini Experience 2015 – Φωτογραφία: Ηλίας Λέφας

Ο Αργυρός Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης, θα βρεθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Σαντορίνη και μαζί του θα δώσουν το «παρών» τα σπουδαιότερα ονόματα της Εθνικής μας ομάδας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Ανάμεσά τους, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αντώνης Φωκαΐδης, ο Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής Γιώργος Αρνιακός και ο Πρωταθλητής Δημήτρης Νέγρης. Κολυμβητικοί σύλλογοι και αθλητές από όλη την Ελλάδα θα παρευρεθούν στη Σαντορίνη με την στήριξη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που έχει θέσει την διοργάνωση υπό την αιγίδα της, και θα έχει φυσική παρουσία μέσω του προέδρου της κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλου.

Το τρέξιμο και η κολύμβηση έχουν την τιμητική τους για ακόμα μια χρονιά στο «Santorini Experience». Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν και να ζήσουν την αδρεναλίνη της Καλντέρας, με την εκκίνηση των διαδρομών των 10χλμ και 15 χλμ να δίνεται στις 08:15 το πρωί και την εκκίνηση των 5 χλμ στις 11:00. Όλες οι διαδρομές ξεκινούν από το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2019, οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες κολυμβητές θα μπορέσουν να νιώσουν την εκρηκτική ατμόσφαιρα του ηφαιστείου με την επιβλητική θέα του νησιού μπροστά τους! Η εκκίνηση της μοναδικής κολυμβητικής διαδρομής του 1.5 μιλίου (2.4 χλμ) του «Santorini Experience», θα γίνει στις 10:00 το πρωί από το ηφαίστειο, με τερματισμό το παλιό λιμάνι των Φηρών.

Οι εγγραφές στην κολύμβηση και το τρέξιμο συνεχίζονται έως και τις 30 Σεπτεμβρίου με αμείωτο ρυθμό μέσω της επίσημης σελίδας της διοργάνωσης ΕΔΩ ή εναλλακτικά στο κατάστημα του χορηγού της διοργάνωσης Alafouzos Sport στα Φηρά, που στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την διοργάνωση.

santoriniexperience_treximo
Φωτογραφία: Ηλίας Λέφας

Η πρόσβαση στη Σαντορίνη για τις ημέρες της διοργάνωσης έχει γίνει πιο εύκολη με την στήριξη της Blue Star Ferries η οποία προσφέρει 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η διαδικασία είναι απλή! Αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή σας στο Santorini Experience 2016, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν για τις κρατήσεις τους με το πρακτορείο GELASAKIS STC, στον Πειραιά, στο 2104222440. Η έκπτωση 50% στα εισιτήριά και τα οχήματά τους, ισχύει ΜΟΝΟ αν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, ώστε να μπορέσει η διοργάνωση να ενημερώσει το πρακτορείο. Το κάθε άτομο που έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του δικαιούται την ίδια έκπτωση και για 3 επιπλέον άτομα (εφόσον είναι συνοδοί του) ή για 4 άτομα (αν αποτελούν οικογένειά του). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παραλαμβάνουν τα εισιτήριά τους τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την αναχώρησή τους. Σημαντικό είναι επίσης, να σημειωθεί ότι η έκπτωση παρέχεται αναλόγως διαθεσιμότητας (με βάση την πληρότητα και τα διαθέσιμα εισιτήρια) και ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες της διοργάνωσης.

Μετά και την προσθήκη των επιπλέον αεροπορικών πτήσεων από την πλευρά του επίσημου αεροπορικού μεταφορέα, της Ryanair, οι παροχές και προσφορές από τους χορηγούς της διοργάνωσης συνεχίζονται και μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για αυτές ΕΔΩ.

Η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων βρίσκεται ήδη σε υψηλά ποσοστά, γι’ αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε άμεσα τις προσφορές που ισχύουν για την διαμονή σας σε έναν από τους χορηγούς φιλοξενίας της διοργάνωσης. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Το «Santorini Experience» στο πλευρό της «Iron Samba»!
Η Μαρία Σαμπανίδου ή «Iron Samba», όπως τη φωνάζουν οι φίλοι της από τον χώρο του αθλητισμού, δίνει πλέον τον πιο κρίσιμο αγώνα της μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Η αθλήτρια έπασχε από μικρή από το αυτοάνοσο σύνδρομο Hughes, το οποίο προκαλεί θρόμβους στο αίμα και μια αλλαγή στην φαρμακευτική της αγωγή, της προκάλεσε θρόμβο στο αίμα με συνέπεια να είναι πλέον παράλυτη από τη μία μεριά και να βρίσκεται σε μερική αφασία. Η Μαρία συμμετείχε πέρσι στο «Santorini Experience» και είχε δηλώσει και για φέτος συμμετοχή, συνεπώς η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να μην σταθεί δίπλα της στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής της. Μέρος των εσόδων του «Santorini Experience» θα δοθεί στο Give&Fund που έχει δημιουργηθεί για την υποστήριξη του αγώνα αποκατάστασης της Μαρίας. Οποιοσδήποτε το επιθυμεί, μπορεί να υποστηρίξει τη Μαρία Σαμπανίδου από ΕΔΩ.

To «Santorini Experience» αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και του Ομίλου της Active Media. Θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), ενώ θα λάβει διεθνή προβολή μέσω του τηλεοπτικού δικτύου FOX Sports της FOX Networks Group, που συμμετέχει στην φετινή διοργάνωση ως Official Broadcaster.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη