19.1 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των νέων

Share

Μια καινοτόμο πρωτοβουλία προς μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει πρόσφατα η δράση saferinternet.gr, με τη στήριξη της Google και τεχνολογικό συνεργάτη το ΤΕΙ Ιονίων νήσων (Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας). Πρόκειται για την πλατφόρμα “Youth4Greece” που δημιουργήθηκε με στόχο να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν αμιγώς πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους -ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς- τις τοπικές εκδηλώσεις και τις τοπικές συνταγές, προσκαλώντας με αυτό τον τρόπο συνομήλικούς τους αλλά και όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν τη χώρα μας.

Μέσα από αυτή τη δράση και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, οι μαθητές καλούνται με διασκεδαστικό τρόπο να δημιουργήσουν πρωτότυπο διαδικτυακό υλικό, συμβάλλοντας άμεσα στην προαγωγή καλού και ποιοτικού περιεχομένου που προβάλλει τη χώρα μας και κατανοώντας ταυτόχρονα τις πολύ σημαντικές έννοιες της καινοτομίας, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της συνεργασιμότητας.

Με αυτό τον τρόπο, το έργο προσκαλεί τους νέους να αναλάβουν τον ρόλο τους ως δημιουργοί και όχι ως απλοί καταναλωτές περιεχομένου, αναδεικνύοντας τις θετικές πτυχές του διαδικτύου.

Το project θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2016, που προσκαλεί όλους μας να συμμετέχουμε με σύνθημα: “Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο!”. Οι δημιουργίες των μαθητών θα αναδειχθούν την Τρίτη 9/2/2015, ημέρα του εορτασμού. Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στις διευθύνσεις: www.youth4greece.gr και www.youth4greece.eu.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη