Η ΕΛΜΕ Θήρας για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ γνωστοποιεί πως εδώ και καιρό έκανε διάφορες ενέργειες σχετικά με το θέμα παρέλασης μαθητών στο Γυμνάσιο Εμπορείου. Το προεδρείο του Δ.Σ έχει έρθει σε επαφές και συζητήσεις με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να μη υπάρξουν και πάλι φαινόμενα ρατσισμού.

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΛΜΕ Θήρας ήταν παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο και κατέθεσε σε αυτό το παρακάτω ψήφισμα ζητώντας άμεση παρέμβαση και διευθέτηση του ζητήματος. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πήρε απόφαση πάνω στο ψήφισμα θεωρώντας ότι ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης.

Πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας
“Εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο τις κατά τόπους προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις (δοξολογίες, ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων, παρελάσεις) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας εκπροσωπεί όλους τους κατοίκους του νησιού μας, φροντίζει χωρίς διακρίσεις για όλες και όλους, μακριά από αντιλήψεις που δηλητηριάζουν τις παιδικές ψυχές με μίσος.

Η παράδοση και η φιλοξενία του νησιού μας δεν επιτρέπει κανενός είδους διαχωρισμούς στη βάση οποιαδήποτε εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής διαφοράς.”

[adning id="140783"]


Μετά την παρέμβαση αυτή, στις αρχές της εβδομάδας ο Δήμαρχος Θήρας με δύο αντιδημάρχους παρευρέθηκε σε κοινή σύσκεψη των συλλόγων διδασκόντων και των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων του Δημοτικού και του Γυμνασίου Εμπορείου, παρουσία και του υποδιοικητή του Α.Τ. Θήρας.

“Ως ΕΛΜΕ Θήρας και ως εκπαιδευτικοί είμαστε περήφανοι για όλες και όλους τους μαθητές/μαθήτριες ανεξαρτήτου θρησκείας και εθνικότητας και τους εκπαιδευτικούς και δηλώνουμε στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Εμπορείου ότι θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση και προστασία μας σε κάθε επίπεδο. Καταδικάζουμε κάθε έκφραση περιφρόνησης, μισαλλοδοξίας και φανατισμού και απαιτούμε σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία της σχολικής κοινότητας” αναφέρει στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι στα Γυμνάσια και στα Λύκεια με βάση την κείμενη νομοθεσία “στη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρου – παραστατών και υπευθύνων για την κατάθεση στεφάνων, συμμετέχουν οι καλύτεροι σε επίδοση μαθητές – μαθήτριες ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή και υπηκοότητα”.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας καταλήγει ως εξής: “Μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να αποτρέψουμε στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα εθνικισμού. Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας την ελληνική παιδεία“.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη