Η Εστία Πύργου στο 12ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας

6-8 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος Εστία Πύργου Καλλίστης θα δώσει το “παρών” στο 12ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Διοργανωτές είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, ο Δήμος Σίφνου και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου που στρώνουν το τραπέζι με δυνατή αγάπη για την παράδοση και τον πολιτισμό και προσκαλούν όλους σε ένα απολαυστικό τριήμερο ταξίδι γεύσεων. Το φεστιβάλ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και κάθε χρόνο προσελκύει ακόμη περισσότερους επισκέπτες και περίπτερα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκπροσωπώντας τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, το Σάββατο 8/9, ημέρα που θα παρουσιαστούν γλυκά του γάμου από όλα τα νησιά, η Εστία Πύργου θα παρουσιάσει τη συνταγή για το κουφέτο Σαντορίνης. Την ίδια μέρα θα γίνει παρουσίαση των τυριών των Κυκλάδων από τον Ηλία Μαμαλάκη και η Σαντορίνη θα συμμετέχει με χλωρό σε βινσάντο, προσφορά του εστιατορίου “Σελήνη”.

Στο περίπτερο θα προσφέρεται κρασί της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και τσικουδιά της κάναβας Λ. Λιγνού. Οι επισκέπτες θα μπορούν να γεύονται μελετίνια και κουφέτα, προσφορά της Ένωσης, καθώς και ντοματοκεφτέδες, προσφορά του εστιατορίου “Καλλίστη”. Στο περίπτερο θα βρίσκονται επίσης και άλλα προϊόντα της Σαντορίνης, έντυπα και ταινίες προβολής του νησιού και της γαστρονομίας.

Η Εστία απευθύνει πρόσκληση στα μέλη και τους φίλους της να επισκφθούν και να γνωρίσουν το όμορφο νησί της Σίφνου με αφορμή το Φεστιβάλ Γαστρονομίας.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη