Η Φωτογραφική Ομάδα Σαντορίνης συναντά την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας

Προβολή της ταινίας "Finding Vivian Maier", την Παρασκευή 19/1 στο οινοποιείο Μπουτάρη

Η φωτογραφική Ομάδα Σαντορίνης Φ.Ο.Σ. σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου την προβολή της ταινίας “Finding Vivian Maier”.

Η προβολή θα γίνει στις 20:00, στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι, με ελεύθερη είσοδο.

Το “Finding Vivian Maier” είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη μυστηριώδη νταντά που έφτασε σήμερα να θεωρείται μια από τις μεγαλύτερους φωτογράφους του 20ού αιώνα. Φωτογραφίζοντας συνεχώς κατά τη διάρκεια πέντε δεκαετιών, άφησε τελικά πάνω από 100.000 αρνητικά, τα περισσότερα από τα οποία είναι τραβηγμένα στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη. Η Maier θα επιδοθεί με παθιασμένη αφοσίωση στην τεκμηρίωση του κόσμου γύρω της, όχι μόνο με τις φωτογραφίες της αλλά και μέσω ερασιτεχνικών ταινιών και ηχογραφήσεων, συγκεντρώνοντας ένα συναρπαστικό υλικό για την αμερικανική ζωή στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα.

Το ογκώδες σώμα της δουλειάς της ήρθε στο φως το 2007, όταν ο μεσίτης και ερασιτέχνης ιστορικός τέχνης John Maloof το ανακάλυψε τυχαία σε μια τοπική δημοπρασία και το αγόρασε.
Σκηνοθετημένη από τους John Maloof και Charlie Siskel, η παράξενη ζωή και η καθηλωτική τέχνη της Maier αποκαλύπτονται μέσα από φωτογραφίες, ταινίες, καθώς και συνεντεύξεις με δεκάδες ανθρώπους που νόμιζαν ότι την ήξεραν.

Η ταινία διαρκεί 84 λεπτά και θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Στο διάλειμμα της προβολής θα γίνει φωτογράφιση στους χώρους του οινοποιείου και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα “Φωτογραφία δρόμου”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη