20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου εντυπωσίασε τη Νέα Υόρκη

Share

Ένα μενού-ύμνο στην αιγαιακή γαστρονομία δημιούργησε η πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, και το παρουσίασε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο James Beard House της Νέας Υόρκης, γνωστό και ως “ναό” της αμερικανικής γαστρονομίας. Μαζί της είχε τις Dames d’Escoffier και τον Σπύρο Κουγιό, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό European Young Chef 2017.

Την Τρίτη 13 Μαρτίου, οι σημαντικότεροι δημοσιογράφοι γαστρονομίας και γαστρονομικού τουρισμού, από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Wall Street Journal και οι New York Times, food bloggers και food and luxury travel opinion leaders, μυήθηκαν στα μυστικά της αιγαιακής κουζίνας, γνώριζοντας την αυθεντικότητα και τη σαγηνευτική απλότητα των γεύσεων του Νοτίου Αιγαίου.

Όσπρια, θαλασσινά, χόρτα λάδι και βότανα από τα νησιά ήταν οι πρωταγωνιστές που “μάγεψαν” τους γευστικούς κάλυκες του κοινού και ταξίδεψαν το μυαλό τους στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου. Σαλατούρι, φάβα, χτυπητή, ντοματοσαλάτα με φουσκωτή, κακαβιά, ρεβυθάδα, χταπόδι με μέλι, αρνάκι φρικασέ, γιουβέτσι μπρούσκο, ελληνικό μιλφέιγ με κρέμα γιαουρτιού ήταν ορισμένα από τα πιάτα που παρουσιάστηκαν και ενθουσίασαν δημοσιογράφους και κοινό.

“Οι συνταγές που πρόκειται να δοκιμάσετε έχουν περάσει στη σύγχρονη κουζίνα του Αιγαίου από γενιά σε γενιά, και εμπλουτισμένες με όλα τα μυστικά, ανταλλάσσονται από μητέρα σε κόρη από τη νεολιθική εποχή” ανέφερε η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, προτρέποντας ταυτόχρονα τους συμμετέχοντες να αφιερώσουν χρόνο και να χρησιμοποιήσουν όλες τις αισθήσεις τους για να απολαύσουν τις μοναδικές, παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα των νησιών του Αιγαίου.

To “James Beard Foundation”, με έδρα τη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού James Beard, μιας από τις επιδραστικότερες μορφές της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. Κάθε χρόνο, διοργανώνει τα “James Beard Awards”, την πιο σημαντική εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη