Τη συνδρομή όλων των πολιτών ζητά ο Δήμος Θήρας για τη διασφάλιση της καθαριότητας του νησιού. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος ασκεί καθημερινό έλεγχο και εποπτεία στο έργο του αναδόχου καθαριότητας, βοηθώντας στην επίλυση των προβλημάτων. Η μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς και οι ιδιαιτερότητες του νησιού -14 Τοπικές Κοινότητες με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους- δυσχεραίνουν πολλές φορές το έργο της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής στον τομέα αυτό.

Προς ενίσχυση των παραπάνω προσπαθειών, θα πρέπει και οι πολίτες να φροντίζουν και να διατηρούν τον περιβάλλοντα χώρο τους καθαρό, να μην αφήνουν ογκώδη αντικείμενα, υπολείμματα καθαρισμού βλάστησης και οικοδομικά υλικά σε κοινόχρηστους χώρους (όπως parking ή αυτοσχέδιες χωματερές), να συσκευάζουν τα σκουπίδια σε γερές σακούλες, καλά δεμένες και κυρίως να τις τοποθετούν μέσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς.

Ήδη ο Δήμος Θήρας έχει προβεί σε συστάσεις προς επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους κανονισμούς καθαριότητας και θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις.

“Παρακαλούμε θερμά για την βοήθεια και την συνεργασία όλων των πολιτών, για τη διασφάλιση της καθαριότητας του νησιού μας, η οποία πρέπει να αποτελεί υποχρέωση και μέριμνα όλων μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here