Η κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο επηρεάζει και τον τουρισμό

Πηγή: Coastal Wiki

Πολλά εδάφη γύρω από τη Μεσόγειο, στη Νότια Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική κινδυνεύουν με ξηρασία και ερημοποίηση, αν η άνοδος της θερμοκρασίας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής ξεπεράσει τον ενάμιση βαθμό Κελσίου, το ιδανικό όριο που έχει θέσει η διεθνής συμφωνία του Παρισιού του 2015, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Science.

Η Μεσόγειος είναι πιο ευαίσθητη και ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή, καθώς οι θερμοκρασίες στη λεκάνη της Μεσογείου είναι περίπου 1,3 βαθμούς υψηλότερες από αυτές της περιόδου 1880-1920, ενώ η μέση αύξηση της θερμοκρασίας παγκοσμίως την ίδια περίοδο ήταν μικρότερη, περίπου στους 0,85 βαθμούς Κελσίου.

Αν η άνοδος της θερμοκρασίας φθάσει ή/και ξεπεράσει τους δύο βαθμούς, τότε ολόκληρες περιοχές, όπως η νότια Ισπανία, αναμένεται σταδιακά να ερημοποιηθούν. Τα όποια δάση φυλλοβόλων δέντρων σταδιακά μετακινούνται σε πιο ορεινά και βόρεια μέρη, ενώ στη θέση τους, σε ένα μεγάλο μέρος της Μεσογειακής λεκάνης, εμφανίζονται θαμνώδη φυτά.

Το πολυδιαφημιζόμενο μεσογειακό κλίμα που προτιμούν οι τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο κινδυνεύει να αποδειχθεί “φούσκα”, αν επιβεβαιωθούν τα ακραία αλλά όχι και απίθανα σενάρια, κάτι που βάζει σε σκέψεις τους μεγάλους παίκτες του τουρισμού, που επενδύουν σε μεγάλα έργα στην περιοχή της Μεσογείου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη