Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Λαυρεωτικής Ενότητας Κερατέας το Σάββατο στη Σαντορίνη

Συναυλία με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Λαυρεωτικής ενότητας Κερατέας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαΐου, ώρα 20:00, στο Μέγαρο Γκύζη.

Η μικτή χορωδία ιδρύθηκε το 1990 από τον διακεκριμένο μαέστρο Ανδρέα Λαζάρου. Σύντομα, έγινε ένας ισχυρός πόλος έλξης για πολλούς ερασιτέχνες φίλους του χορωδιακού τραγουδιού και λίγο αργότερα απετέλεσε τον κύριο πρεσβευτή του μουσικού πολιτισμού της πόλης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι μέλος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, αριθμεί πάνω από 80 συμμετοχές στα περισσότερα ελληνικά χορωδιακά φεστιβάλ, ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα πολλές φορές στην Ευρώπη αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές για την αισθητική απόδοση και την χορωδιακή τεχνική της.

Αν και αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ερασιτέχνες φίλους της μουσικής, με μόνο εφόδιο το μεράκι και το πηγαίο τους ταλέντο, η χορωδία έχει να επιδείξει στο ρεπερτόριό της μια ευρεία γκάμα από χορωδιακά τραγούδια. Από την ευρωπαϊκή Αναγέννηση και το Βυζαντινό μέλος, τους μεγάλους Κλασσικούς και Ρομαντικούς συνθέτες, την ιταλική Όπερα και την ελληνική Οπερέτα, μέχρι την εκκλησιαστική τετράφωνη λειτουργική παράδοση των Πολυκράτη και Γλυκοφρύδη και φυσικά τους κυριότερους Έλληνες και ξένους συνθέτες του 20ου αιώνα.

Στο πιάνο θα συνοδεύει η Αλεξάνδρα Νικολίτση. Την χορωδία θα διευθύνει ο Αναστάσιος Λαζάρου.

Σάββατο 5/5 | Ώρα 20:00 | Μέγαρο Γκύζη | Είσοδος ελεύθερη
Συνδιοργάνωση: Δήμος Θήρας, ΔΑΠΠΟΣ, Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here