Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με 22 νησιά της στην έκθεση Philoxenia της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζοντας τη δυναμική της παρουσία στις τουριστικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα πάρει μέρος στην Philoxenia που θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Νοεμβρίου 2017 στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η 33η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia συνιστά τον απόλυτο προορισμό για όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και μετά από 30 και πλέον χρόνια παραμένει η έκθεση ορόσημο για τον κλάδο του τουρισμού. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η περαιτέρω διεθνοποίησή της.

Κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην έκθεση θα πάρουν μέρος 22 νησιά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ίος, η Σύρος, η Μήλος, η Τήνος, η Κύθνος, η Φολέγανδρος, η Σέριφος, η Άνδρος, η Σίκινος, η Ρόδος, η Κως, η Πάτμος, η Κάσος, η Λέρος, η Αστυπάλαια, οι Λειψοί, η Σύμη και η Κάλυμνος.

“Με την συμμετοχή σε εκθέσεις σαν και αυτή και με τις οργανωμένες προσπάθειες που καταβάλλουμε εφαρμόζοντας το Τριετές Στρατηγικό Πλάνο για την Τουριστική Προβολή και Ανάπτυξη που σχεδιάσαμε με τον ΣΕΤΕ και την Marketing Greece, αναδεικνύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτήρα του κάθε νησιού ξεχωριστά ώστε να καθιερώσουμε το Νότιο Αιγαίο ως ένα πολυσχιδή, ποιοτικό και αυθεντικό προορισμό” δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Η συνολική επισκεψιμότητα (στις εκθέσεις Philoxenia και Hotelia που διεξάγεται παράλληλα) αυξήθηκε το 2016 κατά 46% έναντι της διοργάνωσης του 2015. Ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς η αύξηση άγγιξε το 91%. Σημειώνεται τέλος ότι 70% περισσότεροι ήταν οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες το 2016 σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη