22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η “πολιτιστική άνοιξη” της Σαντορίνης – Περισσότερες από 230 εκδηλώσεις το 2016

Share

Σε σημαντικό πολιτιστικό πυρήνα των Κυκλάδων και του Αιγαίου γενικότερα εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια η Σαντορίνη. Στο ημερολόγιο εκδηλώσεων που λειτουργεί στο atlantea από την άνοιξη του 2012, κάθε χρόνο οι καταγραφές είναι όλο και περισσότερες, από όλο και περισσότερους φορείς και πλέον όχι μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για όλους τους μήνες του 2016 το atlantea κατέγραψε περισσότερες από 230 πολιτιστικές εκδηλώσεις διαφόρων ειδών. Μεταξύ αυτών, 85 μουσικές εκδηλώσεις/συναυλίες, 31 θεατρικές παραστάσεις, 21 ομιλίες, 12 εκθέσεις ζωγραφικής, 9 παραστάσεις θεάτρου σκιών, 9 χορευτικές παραστάσεις, 8 εκθέσεις φωτογραφίας κ.ά.

malamas_0976
SAF | Σωκράτης Μάλαμας: Η μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού 2016. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Ο μεγαλύτερος αριθμός εκδηλώσεων -και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου- διοργανώθηκε από τον Δήμο Θήρας και τον ΔΑΠΠΟΣ. Σημαντική επίσης πολιτιστική δραστηριότητα -κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο- είχαν το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης “Το Αρκάδι”και η Εστία Πύργου, ενώ το Μέγαρο Γκύζη επανήλθε στα πολιτιστικά δρώμενα μετά από έναν χρόνο αποχής και εμπλούτισε ακόμα περισσότερο τις πολιτιστικές προτάσεις στη Σαντορίνη, επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

stroggyli_13jul16_0461
ΔΑΠΠΟΣ | Συναυλία Μανώλη Μητσιά. Φωοτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Για τη φετινή χρονιά, σε σύμπραξη ο Δήμος Θήρας, ο ΔΑΠΠΟΣ και το Μέγαρο Γκύζη έχουν ανακοινώσει ήδη τις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις μέχρι τον Μάρτιο και όσο περνάει ο καιρός είμαστε σε αναμονή για περισσότερες πληροφορίες από όλα τα μέτωπα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη