Η πρόταση του Δημάρχου Θήρας για οριστική λύση στο θέμα στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων

Σαφή και οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών πρότεινε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος στην διυπουργική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες (17/10) στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία των υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας και Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, Δημάρχων Θήρας και Μυκόνου και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.

Η πρόταση του Δημάρχου Θήρας περιλαμβάνει τη μετασκευή αγροτικών αποθηκών σε οικίες και την κατασκευή νέων στην περιοχή του Καμαρίου Θήρας. Η συγκεκριμένη περιοχή (κτήμα και αποθήκες) ανήκει στο Δημόσιο και μπορεί κατόπιν ενός κοινού (Πολιτείας και Δήμου) προγράμματος αναμόρφωσης του χώρου να δοθούν αντί συμβολικού μισθίου στις πλέον ευαίσθητες ομάδες των δημοσίων υπαλλήλων.


Η καταβολή επιδόματος προς τους δημόσιους λειτουργούς δεν αποτελεί λύση, καθώς όπως υπστηρίζει ο Δήμαρχος Θήρας, δεν λύνει το πρόβλημα της εξεύρεσης κατοικίας, και εξηγεί: “Η Σαντορίνη αποτελεί έναν προορισμό με τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και η απόφαση της Πολιτείας να απελευθερώσει τις αστικές μισθώσεις δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα. Ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού φτάνει τους 25.000 κατοίκους, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι τα μεγέθη αναγκών σε δημόσιους λειτουργούς είναι ιδιαίτερα μεγάλα και δεν μπορούν να συγκριθούν για παράδειγμα με τον Δήμο Μυκόνου.”

“Οι δικαιούχοι ενός επιδόματος κατοικίας στη Σαντορίνη ξεπερνούν τα 500 άτομα. Ο Δήμος Θήρας δεν ανήκει στους πλουσιότερους δήμους της χώρας και οι ανάγκες που καλείται να καλύψει είναι πολύ μεγαλύτερες από τα τακτικά του έσοδα. Οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των δημοσίων λειτουργών θα αποτελέσει η ανέγερση κατοικιών και ο Δήμος Θήρας θα συνεργαστεί με την Πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση” συμπληρώνει ο Δήμαρχος Θήρας.

Print Friendly, PDF & Email