ΞΕΕ: Η πρώτη πιστοποίηση για “Boutique hotel” είναι γεγονός

Με σκοπό το σήμα “Boutique Hotel” να αποτελέσει τη σφραγίδα ποιότητας αλλά και οριοθέτησης μικρών ξενοδοχείων της χώρας που έχουν επενδύσει στην έντονη διαφοροποίηση και στην προσφορά μοναδικών εμπειριών διαμονής στους επισκέπτες τους, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας πιστοποίησε πριν λίγες ημέρες το πρώτο ξενοδοχείο ως “Boutique hotel”. Το πιστοποιητικό απονεμήθηκε στο 5* ξενοδοχείο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, στη Σαντορίνη, δυναμικότητας 43 δωματίων/διαμερισμάτων.

Στο βραχύ χρονικό διάστημα στο οποίο έχει ξεκινήσει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε., καταγράφεται ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξενοδοχεία για την ένταξή τους στο σήμα “Boutique hotel”. Σύντομα αναμένεται η πιστοποίηση ακόμα οκτώ ξενοδοχείων, ενώ άλλα 43 έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες πιστοποίησης μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα www.boutique-hotel.gr του Επιμελητηρίου.


Σχετικά με το Σήμα “Boutique hotel”
Έχοντας ως στόχο την πιστοποίηση και την προβολή των Boutique hotels της χώρας μας, σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό περιβάλλον, το Ξ.Ε.Ε. προχώρησε στον σχεδιασμό ενός αξιόπιστου συστήματος πιστοποίησης του σήματος “Boutique Hotel” και στη δημιουργία της διαδραστικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.boutique-hotel.gr, η οποία ενεργοποιήθηκε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2017 για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Το σήμα “Boutique hotel” εστιάζει στα μικρά ξενοδοχεία με έντονη προσωπικότητα. Κάθε ενταγμένο ξενοδοχείο είναι, εξ ορισμού, διαφοροποιημένο, παράλληλα όμως όλα αυτά τα καταλύματα μοιράζονται κοινούς παρανομαστές: το μικρό μέγεθος, το όραμα -όπως αυτό αντικατοπτρίζεται στην ιδιαίτερη αισθητική του αρχιτεκτονικού και διακοσμητικού τους concept σχεδιασμού, και οι αναβαθμισμένες προσφερόμενες παροχές και υπηρεσίες τους.

Τα ενταγμένα καταλύματα στο σήμα “Boutique hotel” απολαμβάνουν οφέλη όπως η επίσημη ενσωμάτωση του όρου “Boutique hotel” στο διακριτικό τους τίτλο, και η προβολή τους μέσω προγραμματισμένων προωθητικών ενεργειών.

Print Friendly, PDF & Email