Η Σαντορίνη εξασφαλίζει δωρεάν εξοπλισμό λόγω αυξημένης ανακύκλωσης

Η ανακύκλωση στη Σαντορίνη από το 2011, όταν άρχισε να υλοποιείται το σχετικό πρόγραμμα, σημειώνει κάθε χρόνο εντυπωσιακή αύξηση στις συλλεγόμενες ποσότητες. Ιδιαίτερα το 2015 η αύξηση σε σχέση με το 2014 είναι αλματώδης καθώς έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα, πριν ολοκληρωθεί η χρονιά, περίπου 2.000 τόνοι, ενώ για ολόκληρο το 2014 συλλέχθηκαν 700 τόνοι.

Να σημειώσουμε ότι η ποσότητα που συλλέχθηκε το 2015 αποτελεί ήδη το 15% περίπου του συνόλου των απορριμμάτων που παράγονται στο νησί γεγονός που δείχνει ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να βασιστεί στην ανακύκλωση.

Η μεγάλη επιτυχία αυτή της Σαντορίνης είχε ως αποτέλεσμα να εξασφαλίσει, από την “Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης”, επιπλέον δωρεάν υποστήριξη σε εξοπλισμό με την πρόσφατη παραχώρηση ενός ακόμα υπερσύγχρονου απορριμματοφόρου οχήματος (φωτογραφία πάνω) και 200 μπλε κάδων (φωτογραφία κάτω), οι οποίοι τοποθετούνται προοδευτικά σε όλο το νησί. Όταν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση, ο συνολικός αριθμός των μπλε κάδων θα ξεπερνάει τους 400.

kadoi_anakyklosis_0665

Καθοριστική ήταν και η συμβολή των εργασιών του συνεδρίου “RECIS 2015 – Η ανακύκλωση στις νησιωτικές περιοχές” που πραγματοποιήθηκε, με την παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη, τον περασμένο Μάιο στην Σαντορίνη και οι οποίες ανέδειξαν την πρόοδο που έχει καταγραφεί στο νησί κατά τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε σαφές, πως λόγω των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών του νησιωτικού χώρου, η ανακύκλωση είναι ο βασικός παράγοντας για την σωστή, οικονομικά βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων.

Να σημειώσουμε ότι το συνέδριο RECIS θα επαναληφθεί με την ίδια θεματική, 27-28 Μαΐου 2016 και πάλι στη Σαντορίνη.

Φωτογραφίες: Κώστας Κωνσταντινίδης


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη