“Η Σαντορίνη στην Αθήνα” στις 12 Δεκεμβρίου

Η καθιερωμένη ενημερωτική εκδήλωση στην Αθήνα, με φετινό τίτλο "50 χρόνια Ακρωτήρι - Έργα και Προοπτικές στον χώρο του Πολιτισμού".

Για την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η 4η ετήσια ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Θήρας στην Αθήνα*. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου της Ακρόπολης και ο φετινός της τίτλος είναι “50 χρόνια Ακρωτήρι – Έργα και Προοπτικές στον χώρο του Πολιτισμού”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος θα αναφερθεί συνολικά στη σημερινή κατάσταση του νησιού, αλλά και στα σχέδια και ενέργειες που προγραμματίζονται για τα επόμενα χρόνια. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λυδία Κονιόρδου.

Για τα 50 χρόνια της Ανασκαφής στο Ακρωτήρι θα μιλήσει ο καθ. Χρίστος Ντούμας, διευθυντής Ανασκαφής στο Ακρωτήρι. Για τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στα μνημεία και τα μουσεία της Σαντορίνης θα μιλήσει ο δρ Δημήτρης Αθανασούλης, διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ενώ ο κ. Σταύρος Μπένος – ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ – θα αναφερθεί σε μία σειρά παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Σαντορίνης.

Το πάνελ των ομιλητών ολοκληρώνεται με τον κ. Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, Γενικό Διευθυντή της Google Ελλάδας-Κύπρου-Μάλτας, ο οποίος θα αναφερθεί στην πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online της Google και στη συνεργασία με τον Δήμο Θήρας για την υποστήριξη του “Σαντορίνη Προορισμός Όλο το Χρόνο”.

* Ανάλογες εκδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Ιανουάριο του 2013 για την παρουσίαση του Έτους Γαστρονομίας, τον Δεκέμβριο του 2015 για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας “Σαντορίνη – Προορισμός όλο τον χρόνο”, ενώ στα τέλη Νοεμβρίου 2016 ο Δήμαρχος Θήρας είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Print Friendly, PDF & Email