Η “Σαντορίνη” του Αχιλλέα Χρηστίδη από την Παρασκευή 13/7 στον Πύργο

Η Crossroad Gallery σε συνεργασία με την Αίθουσα Ζαχαρίου φιλοξενεί την ζωγραφική έκθεση του Αχιλλέα Χρηστίδη με θέμα “Σαντορίνη”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Ιουλίου, ώρα 20:00, στην Crossroad Gallery στον Πύργο Σαντορίνης.

Ο Αχιλλέας Χρηστίδης είναι ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους. Ο “ηφαιστειακός” του χαρακτήρας είναι εμφανής σε κάθε έκθεση με τις έντονες εναλλαγές, την τολμηρή ματιά αλλά με απόλυτα αρμονική σύνθεση.

Η Σαντορίνη του Αχιλλέα δεν είναι άλλη από την πραγματική Σαντορίνη. Είναι αυτή που γνώρισε πρόσφατα, περιπλανήθηκε και ανακάλυψε μόνος του. Το πέπλο του απόλυτου ρεαλισμού που αποτυπώνεται στον καμβά του φαντάζει σαν μυστική συμμαχία αυτού με το νησί. Η Σαντορίνη του Χρηστίδη είναι γεμάτη πάθος, αλήθεια και απλότητα. Η έλλειψη του ανθρώπινου στοιχείου φαίνεται ασήμαντη μπροστά στα επιβλητικά τοπία του. Σε κάνει να νιώθεις σαν να περιπλανιέσαι μόνος σου στο νησί αποκτώντας έτσι μια αβίαστη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και τον χαρακτήρα του νησιού.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00-21:00.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here