14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιδέες για καλοκαίρι χωρίς πλαστικό

Share

Διαχρονικά, το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι ταυτισμένο με τη θάλασσα. Ποιος δεν σκέφτεται καλοκαιρινές ξέγνοιαστες στιγμές στις παραλίες, εκεί που σκάει το κυματάκι… Για να συνεχίσουμε να έχουμε τη θάλασσα που ονειρευόμαστε όλο τον χρόνο μέχρι να ξανάρθει το καλοκαίρι, την προσέχουμε! Και πώς την προσέχουμε; Προστατεύοντάς την από τον μεγάλο όγκο πλαστικών απορριμμάτων που την κατακλύζουν κάθε χρόνο.

Μιας και το καλοκαίρι η χρήση πλαστικών γίνεται πιο έντονη, η WWF προτείνει τρόπους για να ελαττώσουμε αρκετά την καθημερινή τους χρήση.

– Αφήνουμε το πλαστικό μπουκάλι σπίτι και πάμε παραλία
Τα πλαστικά μπουκάλια είναι ένας από τους συχνότερους τύπους απορριμμάτων που εντοπίζονται σε καθαρισμούς παραλιών. Και επειδή τις ζεστές μέρες θέλουμε να μείνουμε στην δροσιά της παραλίας όσες περισσότερες ώρες μπορούμε, το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούμε πολύ νερό. Αντί για πλαστικό μπουκάλι, μπορούμε να προτιμήσουμε μεταλλικό παγούρι, ή ακόμα καλύτερα ένα παγούρι θερμός! Έτσι, εκτός του ότι μειώνουμε την ποσότητα πλαστικού που καταναλώνουμε, διατηρούμε το νερό για περισσότερη ώρα δροσερό.

– Ώρα για πάρτυ χωρίς πλαστικό
Πάρτυ στον κήπο, στην ταράτσα ή στην παραλία; Δύσκολη απόφαση! Η εύκολη απόφαση είναι να αποφύγουμε τα πλαστικά ποτήρια και καλαμάκια για τα κοκτέιλ και τα ποτά μας. Μήπως ήρθε η ώρα να βγάλουμε εκείνα τα ξεχασμένα γυάλινα ποτήρια από τα ντουλάπια μας; Όσο για τα καλαμάκια, η αλήθεια είναι πως δεν είναι απαραίτητα για να απολαύσουμε το ποτό μας.

– Πάμε μια βόλτα στη λαϊκή…
To καλοκαίρι είναι η εποχή της αφθονίας σε λαχταριστά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Με μια πρωινή βόλτα στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μπορούμε να τα βρούμε όλα σε μεγάλες ποσότητες, καλές τιμές και χωρίς πλαστικές συσκευασίες. Προσοχή! Κλείνουμε τα μάτια στον πειρασμό της δωρεάν πλαστικής σακούλας που διατίθεται στη λαϊκή…

– …και βάζουμε τα ψώνια μας σε τσάντες πολλαπλών χρήσεων
Υπάρχουν σε διάφορα είδη και σχέδια και συνήθως είναι αρκετά εργονομικές ώστε να χωράνε μέσα στην προσωπική μας τσάντα ή ακόμα και στην τσέπη μας. Γι’ αυτό παίρνουμε πάντα μαζί μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων πριν φύγουμε από το σπίτι.

– Αντιστεκόμαστε στο πλαστικό ποτήρι και όχι στον κρύο καφέ
Ο παγωμένος απολαυστικός καφές μας βάζει σε μεγάλο πειρασμό, αλλά όχι πια σε πλαστικό ποτήρι. Τα coffee to go cups από μπαμπού ή γυαλί, έχουν γίνει η νέα τάση και κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Διαλέγουμε το αγαπημένο μας, και ζητάμε από το cafe κοντά στο γραφείο ή στο σπίτι να μας σερβίρουν τον καφέ εκεί.

– Στο camping φροντίζουμε την αμμουδιά όπως το δωμάτιό μας
Όπως δε θα αφήναμε ποτέ σκουπίδια μέσα στο υπνοδωμάτιό μας, το ίδιο κάνουμε και με την παραλία που στήνουμε τη σκηνή για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Σίγουρα οι διακοπές στη σκηνή απαιτούν πολλά περισσότερα είδη καθημερινής χρήσης για διατροφή και καθαριότητα, ωστόσο το μόνο που επιτρέπεται να αφήνουμε στην αμμουδιά είναι… οι πατημασίες.

Με πληροφορίες από www.wwf.gr

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη