Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Βίντεο με συμβουλές ασφαλείας για παιδιά

Η δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του Φερουαρίου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, επομένως φέτος γιορτάζεται αύριο Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής Ημέρας “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα” ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

Δε θα πρέπει ωστόσο να παραβλέπουμε πως εκτός από το να αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών, το διαδίκτυο δεν παύει να κρύβει κινδύνους που απαιτούν μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερα όταν η χρήση του γίνεται από μικρά παιδιά. Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύο – SaferInternet4Kids θυμίζει ότι οι γονείς δε θα πρέπει να αφήνουν χωρίς επίβλεψη τα μικρά παιδιά να σερφάρουν στο Internet ή να παίζουν on line παιχνίδια. Έχει φτιάξει επίσης ένα animated video που δίνει συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, ιδανικό για να το παρακολουθήσουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους.

Για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να οργανώσουν σχετικές ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία τους, διαθέσιμο υλικό υπάρχει εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη