Ήττα και αποκλεισμός για τον ΑΟ Θήρας

Φωτογραφία από Γ. Δελημάρη – Πηγή: www.paon.gr

Παναθηναϊκός, Πανναξιακός, Ολυμπιακός και Μαρκόπουλο σφράγισαν τα τέσσερα εισιτήρια για το final 4 του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, που θα γίνει στις 4-5 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας».

Στον αγώνα της Νάξου, ο ΑΟ Θήρας ηττήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες από τον Πανναξιακό (είχε προηγηθεί η μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Α1) και έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει στους 4 του κυπέλλου, κάτι που ήταν ένας από τους στόχους που είχε θέσει η ομάδα από την αρχή της σεζόν.

Ο Πανναξιακός έκανε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, σε αντίθεση με τον ΑΟ Θήρας που δεν κατάφερε να βρει επιθετικές λύσεις με τις Τέρζιτς και Όστοϊτς να μην έχουν επανέλθει πλήρως από τους τραυματισμούς τους, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με την Αρτακιανού.

Οι γηπεδούχες μπήκαν δυνατά στον αγώνα και με όπλο το καλό σερβίς πήραν εύκολα διαφορά στο σκορ που διατήρησαν μέχρι το τέλος του πρώτου σετ, κάνοντας το 25-11. Το δεύτερο σετ ήταν περισσότερο ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ, τον ΑΟΘ να παίρνει το προβάδισμα στο 12-13 και τον Πανναξιακό να αντεπιτίθεται. Στο 19-19 ήταν η τελευταία ισοπαλία του σετ, με τις γηπεδούχες να είναι περισσότερο αποτελεσματικές στο μπλοκ, φτάνοντας στο 25-20. Στο τρίτο σετ ο Πανναξιακός με ψυχολογικό πλεονέκτημα άνοιγε σταδιακά τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, φτάνοντας στο τελικό 25-18 που του εξασφάλισε και την είσοδο στην τετράδα του θεσμού, για 3η φορά στην ιστορία του.

Οι δηλώσεις των προπονητών
Γιώργος Ρούσης: «Κάναμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας, παίξαμε πολύ καλά σήμερα και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν πίστευα ότι θα χαθεί η πρόκριση που ήταν ο στόχος μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που επετεύχθη η πρόκριση στο F-4 του Κυπέλλου».

Απόστολος Οικονόμου: «Συγχαρητήρια στον Πανναξιακό για την πρόκρισή του στα τελικά του Κυπέλλου. Εμείς σήμερα παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Αναλαμβάνω την ευθύνη για το αποτελεσμα και την εμφάνιση. Από εκεί και πέρα θα συζητήσω με τη διοίκηση για να βρούμε λύσεις».

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της φάσης των 8:
– Το Μαρκόπουλο έκανε το 2-3 μέσα στην έδρα του Πορφύρα και για 2η φορά στην ιστορία του προκρίθηκε στο final 4 του κυπέλλου.
– Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ηρακλή Κηφισιάς στο Ζηρίνειο με 3-1 και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του Κυπελλούχου που κρατά από το 2011.
– Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τους Μακεδόνες Αξιού και για 14η φορά θα δώσει το “παρών” σε final 4 κυπέλλου. Μέχρι τώρα έχει κατακτήσει 5 τρόπαια και άλλες 3 φορές ήταν φιναλίστ σε τελικό.

Η κλήρωση μεταξύ των τεσσάρων φιναλίστ του final 4 θα γίνει την Παρασκευή 17/2.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη