Και επισήμως στη Σύγκλητο η απόφαση για την έδρα του Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αιχμές Λεονταρίτη για "τρίπλες" του Υπουργού Παιδείας

Ψηφίστηκε σήμερα (2/8) στη Βουλή κατά πλειοψηφία το Νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στο άρθρο 75 του οποίου προβλέπεται η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, χωρίς να καθορίζεται η έδρα της σύμφωνα με την τροποποίηση του αρμοδίου Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής θα καθοριστεί με Απόφαση του Υπουργού Παιδείας που θα στηριχτεί στη σχετική Απόφαση της Συγκλήτου μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε ότι “Η άμεση και συντεταγμένη αντίδραση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία έτυχε της αποδοχής του συνόλου των Φορέων της Σύρου και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την ομόθυμη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αίτημά μας έφερε το σημερινό αποτέλεσμα το οποίο ανέτρεψε την αρχική εισήγηση του Υπουργού για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Σάμο”, συμπληρώνοντας: “Βέβαια η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Η μεταφορά ευθύνης στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου δεν μας ικανοποιεί, δεδομένου ότι υπήρχαν ειλημμένες αποφάσεις του ακαδημαϊκού οργάνου υπέρ της Σύρου, οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη παρά το γεγονός ότι μια εξ αυτών ήταν πολύ πρόσφατη και το θέμα παραπέμπεται για λήψη νέας απόφασης. Στο κρίσιμο αυτό διάστημα αναλαμβάνουμε το συντονισμό των ενεργειών, προκειμένου να πετύχουμε τελικό θετικό αποτέλεσμα”.

[adning id="140783"]

Στο μεταξύ, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο κ. Λεονταρίτης με περισσότερο σκωπτικό ύφος αναφέρει:

“Ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής. Η έδρα θα καθοριστεί με απόφαση του Υπουργού μετά από σύμφωνη γνώμη της Συγκλητου του Πανεπιστημίου, η οποία θα πρέπει να έχει ληφθεί με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
Αυτή η διατύπωση είναι η …”Τελευταία τρίπλα” του Υπουργού. Όμως, “ποδόσφαιρο” ξέρουμε και εμείς, κύριε Υπουργέ!”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη