20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Και στην Ελλάδα η διεθνής πιστοποίηση Master Sommelier σε συνεργασία ΕΔΟΑΟ & W.S.P.C.

Share

Μια σημαντική συνεργασία, με διεθνή αντίκτυπο και πολλαπλά οφέλη για το ελληνικό κρασί, πραγματοποιείται μεταξύ της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και του εκπαιδευτικού οργανισμού W.S.P.C ο οποίος παρέχει παγκόσμιες πιστοποιημένες σπουδές στους οίνους και τα αποστάγματα. Κάθε Νοέμβριο και Μάρτιο το W.S.P.C. & η ΕΔΟΑΟ υποδέχονται στην Αθήνα επαγγελματίες Οινοχόους της παγκόσμιας αγοράς για τα προγράμματα σπουδών του Court of Master Sommeliers (CMS).

Η συνεργασία, ειδικότερα, έχει αντικείμενο την προβολή του επώνυμου ελληνικού κρασιού μέσω εκδηλώσεων (δείπνων) κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών τμημάτων του Court of Master Sommeliers. Οι σπουδαστές έχουν έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί, κορυφαίους Έλληνες οινοπαραγωγούς καθώς και την ελληνική γαστρονομία και φιλοξενία. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η εκπαίδευση αυτών των επαγγελματιών, που προέρχονται κυρίως από χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, μιας και οι μόνες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που τους φιλοξενούν αντίστοιχα είναι η Αγγλία και η Αυστρία.

Η φιλοξενία των υποψηφίων Master Sommeliers  καθίσταται δυνατή με την ενεργό στήριξη της ΕΔΟΑΟ, ώστε να διαμορφωθεί ένα ανταγωνιστικό κόστος ανάλογο των εκπαιδευτικών κέντρων πιστοποίησης CMS που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το τριήμερο 20, 21 & 23 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Introductory & Certified Sommelier του Court of Master Sommelier, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα δείπνα του Νοεμβρίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη