Κάλεσμα συμμετοχής στην έκθεση “Natural & Organic Products Europe” με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στο πλαίσιο της πολιτικής της για ανάδειξη και προώθηση των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να πάρει μέρος στην έκθεση “NATURAL & ORGANIC PRODUCTS EUROPE”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Απριλίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο ΕxCell, στο Λονδίνο, στην Αγγλία.

Μέσα από τη συμμετοχή της στην μεγαλύτερη Έκθεση Φυσικών και Βιολογικών προϊόντων για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, η Περιφέρεια προσδοκά την εξωστρέφεια των πιστοποιημένων φυσικών και βιολογικών προϊόντων της. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι η 2η χώρα στον κόσμο σε κατανάλωση βιολογικών προϊόντων και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Έκθεση έχει υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο στον συγκεκριμένο τομέα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στην Αγγλική, την Ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών και στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας και προώθησης των πιστοποιημένων φυσικών και βιολογικών προϊόντων της.

Όσοι παραγωγοί μεταποιούν ή/και τυποποιούν αποκλειστικά πιστοποιημένα ΠΟΠ ή/και ΠΓΕ ή με έγκριση H.A.C.C.P. ή ISO φυσικά ή/και βιολογικά προϊόντα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ., καλούνται να το δηλώσουν ΕΔΩ έως την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι με δικά τους έξοδα τη μεταφορά των προϊόντων τους, τα εισιτήρια και τη διαμονή τους, καθώς και την ηλεκτρική παροχή για την 24ωρη λειτουργία ψυγείων ή άλλου επαγγελματικού εξοπλισμού που ενδεχομένως θα χρειαστούν.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάσει κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Μετά τις 29/1/2018 καμία δήλωση δε θα γίνει δεκτή. Σημειώνεται επίσης πως στη συγκεκριμένη έκθεση δεν επιτρέπεται η λιανική πώληση.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567, κ. Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380 κ. Ντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

Print Friendly, PDF & Email