Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Κάλεσμα συμμετοχής στο 10ο Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας

Στο πλαίσιο της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών της προϊόντων, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου πρόκειται να συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά στις 7-9 Δεκεμβρίου 2018.

Στόχος της Περιφερειακής αρχής είναι η προβολή και προώθηση του Νοτιοπελαγίτικου μελιού και των προϊόντων μέλισσας, στο εμπορικό κοινό και τους χώρους μαζικής εστίασης και η ανάδειξη του πλούτου και της μοναδικής ποιότητας των μελισσοκομικών προϊόντων της περιοχής στο ευρύ κοινό. Επιπλέον μέσω της δράσης αυτής, δίνεται στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου, η ευκαιρία σύναψης εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών με επιχειρήσεις παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού. Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί και φέτος από παράλληλες εκδηλώσεις και Συνέδρια που σκοπό έχουν την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για εξειδικευμένα θέματα μελισσοκομίας.

Όσοι επιθυμούν να έχουν παρουσία μέσω της συμμετοχής τους στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ., καλούνται να το δηλώσουν έως την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 στην σχετική φόρμα που υπάρχει εδώ.

Η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάσει κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν σε πρώτη φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν. Διευκρινίζεται πως μετά την 17/9/2018 καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή και στην τοποθέτηση των συμμετεχόντων στα περίπτερα της Περιφέρειας θα παίξει η κατοχή Αναλύσεων Ποιοτικού Ελέγχου του Μελιού (Βοτανική προέλευση και ποιοτικά χαρακτηριστικά).

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567, κ. Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380, κ. Ντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here