20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κατά 235% αυξημένη η ανακύκλωση στη Σαντορίνη το 2015

Share

Κατά το έτος 2015 συλλέχθηκαν στη Σαντορίνη 2.675 τόνοι υλικών, εκ των οποίων το 75% περίπου ήταν καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Η ποσότητα αυτή είναι η μεγαλύτερη ετήσια ποσότητα που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στο νησί, από το 2010 που έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος. Η αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος ανήλθε στο εντυπωσιακό 235%!

Συνολικά σε όλη τη χώρα το 2015 ανακυκλώθηκαν 488.000 τόνοι υλικών, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2014.

“Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση κατοίκων και επιχειρηματιών αλλά και οι δράσεις για περισσότερη ανακύκλωση είναι μερικές από τις ενέργειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Σε τρία Δημοτικά Σχολεία του νησιού έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ανακάλυψε και εσύ πώς ανακυκλώνεις σωστά στον μπλε κάδο και επίσης πολλοί μικροί μαθητές έχουν επισκεφθεί το Κέντρο Ανακύκλωσης Θήρας, έχουν παρακολουθήσει εκπαιδευτικά βίντεο και έχουν δει από κοντά την διαδικασία διαχωρισμού των υλικών” αναφέρει με σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Θήρας, συμπληρώνοντας πως στο προσεχές διάστημα είναι προγραμματισμένη και η τοποθέτηση νέων κάδων ανακύκλωσης σε περισσότερα σημεία του νησιού, έτσι ώστε ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι να έχουν κοντινότερη πρόσβαση στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης.

Καταλήγοντας το δελτίο τύπου αναφέρει τις ευχαριστίες που απευθύνει ο Δήμος Θήρας προς τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που μετέχουν και στηρίζουν ενεργά το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος της Σαντορίνης.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη