Κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί μέχρι τις 15 Αυγούστου ζητά η ΕΔΟΑΟ

Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί πριν από την έναρξη του τρύγου ζητά η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και καλεί την κυβέρνηση, η οποία έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να καταργήσει τον φόρο μέχρι το τέλος του έτους, να επισπεύσει τη διαδικασία ψηφίζοντας τη σχετική νομοθετική ρύθμιση μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Ήδη, σχετική επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου κ. Βαγγέλης Αργύρης, αιτιολογώντας το αίτημα της οργάνωσης με την ανάγκη να μην ναρκοθετηθεί και η νέα οινική χρονιά από τα αρνητικά φαινόμενα (παραοικονομία, παράνομη διακίνηση κλπ) που εξαρχής από την εφαρμογή του συνοδεύουν τον συγκεκριμένο φόρο.

Ο κ. Αργύρης τονίζει στην επιστολή ότι “δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια” για τον κλάδο, προσθέτοντας ότι ο ΕΦΚ υπήρξε ατελέσφορος, καθώς όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο δημόσιο, αλλά απεναντίας έγινε και αιτία μεγάλης απώλειας εσόδων (από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος) με τεράστιο κόστος ταυτόχρονα για τον κλάδο και τα οινοποιεία.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη