17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατέρρευσε τμήμα από το κεντρικό μονοπάτι στο Φηροστεφάνι

Εκκενώνεται το κτήριο πάνω από το σημείο που υποχώρησε

Share

Φωτογραφία Atlantea

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει σε διάφορα σημεία της Σαντορίνης οι έντονες καταιγίδες που έφερε η κακοκαιρία “Ωκεανίς” τις τελευταίες ημέρες. Πιο πρόσφατο και ιδιαίτερα σοβαρό, η κατάρρευση τμήματος από το κεντρικό μονοπάτι που συνδέει τα Φηρά με το Ημεροβίγλι, στο Φηροστεφάνι. Το μονοπάτι υποχώρησε εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, σε βάθος 10 περίπου μέτρων και σε μήκος 15 περίπου μέτρων.

Το περιστατικό είναι άκρως επικίνδυνο, καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα σπίτια βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που υποχώρησε.

Στο σημείο έσπευσε από νωρίς το πρωί ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας, κος Κώστας Δαρζέντας, και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Φωτογραφίες από Facebook Κώστας Δαρζέντας

Νεότερη ενημέρωση 26/2 – ώρα 16:00
Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε στο σημείο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θήρας, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού & Πολεοδομικών Εφαρμογών, κα Χρυσαυγή Βράντζα, με επείγον έγγραφό της ζητά την άμεση εκκένωση του κτηρίου που βρίσκεται πάνω από το συγκεκριμένο τμήμα του μονοπατιού.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευχομαι να αποκατασταθει αμεσα αλλα και καλο θα ηταν να ελεγχθει και ολο το μονοπατι απο Φηρα εως Ημεροβιγλι απο τις τεχνικες υπηρεσιες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη