Καθησυχάζει τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο η ΑΕΜΥ

Ως “στοιχείο ενίσχυσης” κατά τη διαδικασία πρόσληψης τακτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας θα ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία των νυν εργαζομένων σε αυτό, όπως αναφέρεται σε επιστολή του Προέδρου της ΑΕΜΥ κ. Μιχάλη Σταύρου προς το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΘ.

Ο προσδιορισμός των κριτηρίων βάσει των οποίων θα γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού προβληματίζει τον τελευταίο καιρό τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο. Την περασμένη Πέμπτη (19/10) το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΘ πραγματοποίησε στάση εργασίας ως ένδειξη δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας προς την ΑΕΜΥ Α.Ε. για την όλη αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τη συνέχιση των συμβάσεων του προσωπικού.


Το πλήρες κείμενο της επιστολής της ΑΕΜΥ προς το Σωματείο έχει ως εξής:

“Αγαπητοί συνεργάτες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ Α.Ε. στη σημερινή (20/10) του συνεδρίαση και με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου σας, από 10 Οκτωβρίου, και την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στο χώρο του Νοσοκομείου Σαντορίνης, σας ανακοινώνει τα εξής:

  1. Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή σας στην ανοδική πορεία της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης και των εξαιρετικών προσπαθειών σας, πολλές φορές πέρα και από τα όρια της συμβατικής σας υποχρέωσης, θεωρεί καθήκον του και θα φροντίσει να ληφθεί υπόψη, με κάθε νόμιμο τρόπο, σαν στοιχείο ενίσχυσης, η προϋπηρεσία σας στο Νοσοκομείο, κατά τη διαδικασία της πρόσληψης τακτικού προσωπικού, που θα υλοποιήσει το ΑΣΕΠ, με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που εκδόθηκε στις 12 Μαΐου 2017 με αρ΄πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./58/13519/12-05-2017 και αφορά 149 θέσεις εργασίας στο ΓΝΘ. Η σημερινή απόφαση του 1ου θέματος αποδεικνύει αυτήν την πρόθεση.
  2. Διαβεβαιώνουμε ότι καμία επίσημη ανακοίνωση ή ανεπίσημο σχέδιο, δεν έχει συζητηθεί ή εγκριθεί από την εταιρεία, που να αφορά στη μείωση των θέσεων του εγκεκριμένου και σε ισχύ ΚΕΟΛ της εταιρείας, που έχει συμπεριληφθεί στην παραπάνω ΠΥΣ.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε απαραίτητη την άμεση και διαρκή συνεργασία Διοίκησης και εργαζομένων του Νοσοκομείου, με σκοπό την βελτίωση των σημαντικών υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρει, στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Τέλος σας επισημαίνουμε, πως το Διοικητικό Συμβούλιο φέρει την ευθύνη για όσες πράξεις αφορούν την εταιρεία και εκφράζονται, μόνον, από τις συλλογικές αποφάσεις του”.

Print Friendly, PDF & Email