17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Keep Aegean Blue” τον Μάρτιο και τον Απρίλιο σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Share

Ξεκινά σε λίγες ημέρες η δεύτερη φάση των δράσεων της μεγάλης περιβαλλοντικής καμπάνιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Keep Aegean Blue, η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την All For Blue by Katerina Topouzoglou, τον οργανισμό που ίδρυσε στην Ελλάδα η εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής Κατερίνα Τοπούζογλου, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Το πρόγραμμα της μεγαλύτερης αποστολής υποβρυχίων και παράκτιων καθαρισμών που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε κατά την 33η έκθεση για τη θάλασσα και τον ναυταθλητισμό NATEX. Η ομάδα της All For Blue σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών θα συνδυάσουν για μία ακόμα φορά την οικολογική δράση με την περιπέτεια για το καλό των θαλασσών μας. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς ως προς την προστασία του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα των καθαρισμών και σεμιναρίων της εκστρατείας Keep Aegean Blue έχει ως εξής:

Πάρος: Πέμπτη 7/3
Λέρος: Τρίτη 12/3
Κάλυμνος: Τετάρτη 13/3
Κως: Πέμπτη 14/3
Κάρπαθος: Παρασκευή 22/3
Ρόδος: Τρίτη 26 και Τετάρτη 27/3
Σύμη: Πέμπτη 28/3
Τήλος: Παρασκευή 29/3
Σαντορίνη: Δευτέρα 1/4
Μήλος: Τετάρτη 3/4
Νάξος: Πέμπτη 4/4
Σύρος: Πέμπτη 5/4
Άνδρος: Τρίτη 16/4
Τήνος: Τετάρτη 17/4
Μύκονος: Πέμπτη 18/4

Εκτός από τις βιωματικές δράσεις που θα αφορούν τον καθαρισμό των ακτών αλλά και του βυθού, από τους δύτες της All For Blue, θα γίνουν και σεμινάρια σε επιλεγμένα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Τον Οκτώβριο, όταν ξεκίνησε η εκστρατεία Keep Aegean Blue, η ομάδα της All For Blue ταξίδεψε σε 13 νησιά, διανύοντας 700 ναυτικά μίλια. Στα σεμινάρια για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος έλαβαν μέρος 5.000 μαθητές, ενώ ανασύρθηκαν 5,5 τόνοι σκουπιδιών από παραλίες των Δωδεκανήσων.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη