Σαντορίνη: Κουκλοθέατρο με τον “Μισοκοκοράκο” την Τετάρτη στη Χριστιανική Εστία

Οι φετινές δράσεις του παιδικού σταθμού “Η Γλυκογαλούσα” και της Σχολής Γονέων ξεκινούν το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου με παράσταση κουκλοθέατρου. Στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας, στα Φηρά, θα παρουσιαστεί το λαϊκό παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας “Ο Μισοκοκοράκος”.

Το παραμύθι αναφέρεται στην ιστορία ενός κόκορα που από τη φύση του είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός. Ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας. Αντίθετα ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος για τη γριά και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά αποδιωγμένος και στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος παίρνει τον δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτειά του…

“Ο Μισοκοκοράκος” ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Το θέμα σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση, ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός, μπορεί να πετύχει στη ζωή.

Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Οι κουκλοπαίκτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό, που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους και τα άκρα με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα.

Συντελεστές:
Κουκλοπαίκτες: Θοδωρής Κορόζης, Μαιρηβή Γεωργιάδου
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου
Φωτισμοί, τεχνική Επιμέλεια: Ρικάρντο Ντι Λάουρο
Μουσική: George Enescu
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Παυλάκος
Φωτογραφία: Τόλης Μαστρόκαλος

Ώρα έναρξης: 18:00 | Χριστιανική Εστία, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη

Print Friendly, PDF & Email