Κρουαζιέρα: 2ο τελεφερίκ και φέρουσα ικανότητα και πάλι στο προσκήνιο

Ο προγραμματισμός των αφίξεων των κρουαζιεροπλοίων, το 2ο τελεφερίκ και η φέρουσα ικανότητα της Σαντορίνης έγιναν το επίκεντρο της συζήτησης στη διάρκεια των εργασιών της 1ης ημέρας του 7ου συνεδρίου των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων.

Η αρχή έγινε από τον Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο ο οποίος είπε ότι έχει παραληφθεί από το Δήμο Θήρας η μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή δεύτερου τελεφερίκ και ότι σύμφωνα με το πόρισμά της θα είναι κερδοφόρο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρξει προγραμματισμός αφίξεων ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός με την ταυτόχρονη παρουσία χιλιάδων επιβατών στο νησί.

Στη συνέχεια οι κ.κ. Αντώνης Καλούδης, εκπρόσωπος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας και Μιχάλης Νομικός, ναυτιλιακός εκπρόσωπος Εταιρειών Κρουαζιέρας, στις προγραμματισμένες ομιλίες τους, αναφέρθηκαν ευρύτερα στο θέμα της κρουαζιέρας αλλά και στην ανάγκη κατασκευής δεύτερου τελεφερίκ και προγραμματισμού των δρομολογίων. Ο κ. Μιχάλης Νομικός έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της φέρουσας ικανότητας του νησιού και στην ανάγκη να διαπιστωθεί ποιο είναι το μέγεθός της ώστε να ληφθεί υπόψη στον προγραμματισμό των αφίξεων των πλοίων.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης παρεμβαίνοντας είπε ότι θα πρέπει μεν να κατασκευασθούν οι απαραίτητες υποδομές, αλλά επίσης και οι διαχειρίστριες εταιρείες των κρουζιεροπλοίων να αποδεχθούν ότι θα πρέπει να αυξηθεί η επιτόπια κατανάλωση των επιβατών σε όφελος των τοπικών οικονομιών.

Για το θέμα της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη τον λόγο έλαβαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Καφούρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων κ. Μάκης Κανακάρης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος.

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει να παρίσταται στην επόμενη συνάντηση των εκπροσώπων των διαχειριστριών εταιρειών κρουαζιεροπλοίων, του Δήμου Θήρας και του Λιμενικού Ταμείου Θήρας.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη