21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά η Γ’ φάση για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων

Share

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη Γ’ φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων, έργου που μετά την ολοκλήρωσή του θα εξασφαλίσει την αξιόπιστη και οικονομική ηλεκτροδότηση της Σύρου, της Πάρου, της Νάξου, της Μυκόνου και της Τήνου για τις επόμενες δεκαετίες.

Κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης με την εταιρεία-ανάδοχο NEXANS που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης δήλωσε βέβαιος για την εποικοδομητική συνεργασία των δυο πλευρών. Τόνισε ότι η έγκαιρη υλοποίηση του έργου –που αναμένεται να περατωθεί εντός του 2020, έχοντας επισπευσθεί κατά δυο χρόνια σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα- αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τον Διαχειριστή.

Η Γ’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, προβλέπει την κατασκευή δεύτερου υποθαλάσσιου καλωδίου εναλλασσόμενου ρεύματος 150KV μεταξύ Λαυρίου και Σύρου, μήκους 108 χλμ. που θα ποντιστεί σε μέγιστο βάθος 300 μέτρων. Το έργο, προϋπολογισμού 111 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη