Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος

Με αφορμή την παρατεταμένη ανομβρία και την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από χθες, 1 Μαΐου, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους κατοίκους των Κυκλάδων για τα παρακάτω:

Απαγορεύεται οποιαδήποτε υπαίθρια καύση από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου εκάστου έτους, χωρίς άδεια από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επιτρέπεται η χορήγηση άδειας καύσης σιτοκαλαμιάς ή άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, μόνο όταν υπάρχει επιμελής επίβλεψη, ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, η καύση πραγματοποιείται κατά τις πρωινές ώρες (μέχρι τις 12 το μεσημέρι) και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας που εκδίδεται αρμοδίως είναι για την περιοχή καύσης 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας είναι να τηρούνται επιπρόσθετα μέτρα όπως: δημιουργία ζώνης ασφαλείας με άροση, διαβροχή αυτής, τήρηση απόστασης ασφαλείας από παρακείμενη θαμνώδη βλάστηση ή δασική έκταση, εξασφάλιση παροχής νερού, ύπαρξη φορητών μέσων αντιμετώπισης πυρκαγιάς κλπ.

Σε περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις, θα εφαρμοστούν οι σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή σας κάποιο ύποπτο περιστατικό ή αντιληφθείτε καπνό, θα πρέπει να καλέσετε άμεσα στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης 199 ή 112.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here