Σαντορίνη: Ξεκινά η εφαρμογή του berth allocation system

Σε πιλοτική εφαρμογή τέθηκε από σήμερα (20/9/17) το πολυσυζητημένο τα τελευταία χρόνια Σύστημα Έλεγχου Αφίξεων-Αναχωρήσεων Κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη (Berth Allocation System).

Πρόκειται για ηλεκτρονική εφαρμογή πλήρως αυτοματοποιημένη, μέσω της οποίας οι εγγεγραμμένοι από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας χρήστες (εταιρείες κρουαζιέρας) θα μπορούν κάνοντας χρήση του κωδικού τους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τις αφίξεις του 2018. Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται αυτόματα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που έχει ορίσει το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, ενώ θα οριστικοποιηθούν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Κύριος στόχος της εφαρμογής είναι η ορθολογικότερη κατανομή αφίξεων και αναχωρήσεων τόσο εντός της ημέρας όσο και εντός της εβδομάδας, με έγκαιρο προγραμματισμό και συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού, να ελαχιστοποιούνται τυχόν κίνδυνοι και συνολικά να βελτιώνεται η εμπειρία των τουριστών στο νησί. Το ημερήσιο πλαφόν για τους επισκέπτες κρουαζιέρας έχει προσδιοριστεί στις 8.000.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη