Ξεκίνησε η προκριματική φάση για τον διαγωνισμό Young Chef

H επίσημη διαδικασία επιλογής του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη, ξεκίνησε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από τη Ρόδο.

Εκεί πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν έξι νέοι και ταλαντούχοι Ροδίτες σεφ υψηλού επαγγελματικού επιπέδου και με εμπειρία στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού. Ο πήχης έχει ανέβει ήδη ψηλά για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία πέρσι, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Μισομικέ, κατέκτησε τον τίτλο του European Young Chef 2016.

Οι νέοι σεφ που συμμετείχαν ήταν οι Κατερίνα Καραγιάννη, Βαγγέλης Καλογήρου, Σπύρος Κουγιός, Κώστας Μαριάς, Κατερίνα Νικηταρά και Δημήτρης Στράτος, ενώ ο νικητής δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμος. Στον διαγωνισμό αξιοποιήθηκαν από τους νέους σεφ ντόπια λαχανοκομικά προϊόντα, φρέσκα ζυμαρικά και θαλασσινά, τα οποία μαγειρεύτηκαν και παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερη φαντασία.

[adning id="140783"]


Τις γευστικές δημιουργίες των συμμετεχόντων έκριναν ο Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων, ο Θανάσης Αχιολάς και ο Νίκος Κλαδογένης, μέλη της Λέσχης και executive chefs σε μεγάλα ξενοδοχεία της Ρόδου.

Επόμενος σταθμός της προκριματικής σειράς είναι η Κως, όπου την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου οι νέοι σεφ του νησιού θα διαγωνιστού για την ανάδειξη του τοπικού τους εκπροσώπου.

Θα ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί στη Σαντορίνη (21/9) και την Τήνο (29/9), ενώ ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη θα επιλεγεί μεταξύ των νικητών των τεσσάρων διαγωνισμών, στον τελικό που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Σύρο. Στην κριτική επιτροπή θα συμμετάσχουν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας- κριτικός οίνου και γεύσης Νίκη Μηταρέα καθώς και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη