19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε τo ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για Πιεονγκτσάνγκ 2018

Share

Η επίσημη αντίστροφη μέτρηση για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα φιλοξενήσει η Πιεονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας στις 9-25 Φεβρουαρίου 2018, ξεκίνησε σήμερα με την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο βροχερός καιρός δεν βοήθησε σήμερα να ανάψει η φλόγα απ’ ευθείας από τον ήλιο, οπότε χρησιμοποιήθηκε η φλόγα που άναψε χθες κατά τη γενική πρόβα. Πρωθιέρεια στην τελετή ήταν η Κατερίνα Λέχου και τις χορογραφίες εμπνεύστηκε η Αρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο πρωταθλητής της χιονοδρομίας Απόστολος Αγγέλης που μεταλαμπάδευσε τη Φλόγα στον Κορεάτη πρώην ποδοσφαιριστή Park Ji Sung που εκπροσώπησε την Οργανωτική Επιτροπή της Πιεονγκτσάνγκ.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει επί ελληνικού εδάφους μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, οπότε και θα γίνει η τελετή παράδοσης στο Καλλιμάρμαρο. Από την 1η Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη Νότια Κορέα, ημερομηνία που θα συμπέσει με τις 100 μέρες μέχρι την έναρξη των Αγώνων.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιεονγκτσάνγκ Lee Hee-beom εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η λαμπαδηδρομία και οι συνοδευτικές εκδηλώσεις θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην πώληση εισιτηρίων για τους αγώνες. Το 30% των εισιτηρίων έχουν ήδη αγοραστεί από Κορεάτες, ενώ οι διεθνείς πωλήσεις βρίσκονται προς το παρόν στο 50% του στόχου. “Θα καταφέρουμε να γεμίσουμε τα στάδια. Οι Κορεάτες είναι της τελευταίας στιγμής” συμπλήρωσε ο Lee Hee-beom.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη