Κυκλαδικά Στιγμιότυπα – από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας 22 Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2018 η περιοδική έκθεση

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας παρουσιάζεται από τις 22 Ιουλίου 2018 η περιοδική έκθεση “Κυκλαδικά Στιγμιότυπα – από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους” που διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Αφιερωμένη στον Νικόλαο Ζαφειρόπουλο, μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες της μαχόμενης και ερευνητικής κυκλαδικής αρχαιολογίας, η έκθεση διαρθρώνεται σε δύο ενότητες.

Η πρώτη αναδεικνύει μέσα από πλούσιο αρχειακό και εποπτικό υλικό το πολυδιάστατο έργο του ως Εφόρου Αρχαιοτήτων Κυκλάδων (1959-1972) στους τομείς της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.

Η δεύτερη επικεντρώνεται στην κύρια ανασκαφική του έρευνα στις Κυκλάδες, τη συστηματική του ανασκαφή στο νεκροταφείο της αρχαίας πόλης της Θήρας (1961-1982), φωτίζοντας πτυχές της με αρχειακό υλικό και επιλεγμένα αντικείμενα. Ανάμεσά τους και ένα μοναδικό πήλινο ομοίωμα οικίσκου με την πλούσια οικοσκευή του, προσφορά σε ταφή καύσης των μέσων του 6ου αι. π.Χ., το οποίο εκτίθεται για πρώτη φορά στη Θήρα.

Η περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στο πλαίσιο του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη