Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπισθούν γρήγορα τα προβλήματα στον Αθηνιό

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε με σημερινή του απόφαση ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, την τοπική κοινότητα Πύργου Καλλίστης Θήρας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το λιμάνι του Αθηνιού.

Η απόφαση ελήφθη ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα, τα οποία προκλήθηκαν το τελευταίο δίμηνο, μετά την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η επιδείνωση των προγενέστερων εκτεταμένων ζημιών και καταστροφών στις υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις στη θέση “Παλαιός Προβλήτας” και η εμφάνιση νέων ρωγμών στα δάπεδα κυκλοφορίας στον χερσαίο χώρο του λιμανιού.

Προκειμένου να υπάρξει ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, ελήφθη η απόφαση της κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, η οποία έχει ισχύ από 1 Μαρτίου 2018 έως 28 Μαΐου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λιμένας Αθηνιού έχει κριθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον Απρίλιο του 2016 για τις ζημιές που είχε υποστεί τότε το ανατολικό τμήμα του.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη