Λαθραία τσιγάρα, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κ.ά. στο αστυνομικό δελτίο της Παρασκευής 4/8

Πλούσιο ήταν το αστυνομικό δελτίο στη Σαντορίνη και την Παρασκευή 4 Αυγούστου, με τα εξής περιστατικά:

– Το πρωί της Παρασκευής 4/8, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ΑΤ Θήρας δύο υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 40 και 59 ετών (άνδρας και γυναίκα), κατηγορούμενοι για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων. Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία των κατηγορουμένων, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 275 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολόγησης.

Τα λαθραία τσιγάρα παραδόθηκαν στην Τελωνειακή Αρχή Θήρας, προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

– Στο αεροδρόμιο, όπου οι συλλήψεις είναι σχεδόν καθημερινές, την Παρασκευή συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Ιραν, ηλικίας 16, 18 και 39 ετών (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), οι οποίοι κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας αρχών Γαλλίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

[adning id="140783"]


– Το μεσημέρι της Παρασκευής, αστυνομικοί του ΑΤ Θήρας συνέλαβαν 59χρονο Ρουμάνο, ο οποίος στις 3 και 4 Αυγούστου διέπραξε δύο κλοπές, αφαιρώντας πορτοφόλια από πολίτες-τουρίστες.

– Τέλος, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) που ανήκει στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς ηλικίας 44, 37, 27 ετών και έναν 51χρονο Αιγύπτιο, που και οι τέσσερις κατηγορούνται για υποκλοπή μεταφορικού έργου. Στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων, διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι προέβαιναν κατά περίπτωση σε μεταφορά επιβατών (τουριστών) έναντι χρηματικής αμοιβής (κόμιστρο) με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

“Οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση έχοντας ως σκοπό την προστασία των πολιτών-επισκεπτών τη διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος” καταλήγει η σχετική ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη