20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λύση από την Πολεμική Αεροπορία στο θέμα στέγασης στη Σαντορίνη;

Συνάντηση Ζώρζου-Καμμένου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Σειρά επαφών του Δημάρχου Θήρας αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Share

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο συναντήθηκε σήμερα (Πέμπτη 21/9) στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θήρας, κος Νίκος Ζώρζος. Στο επίκεντρο της συνάντησής τους βρέθηκε η δυνατότητα στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στη Σαντορίνη με τη χρησιμοποίηση των υπηρεσιακών οικιών της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται στην περιοχή του αεροδρομίου. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να επισκεφθεί τη Σαντορίνη το προσεχές διάστημα εξετάζοντας μάλιστα το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων κατοικιών.

Η σημερινή συνάντηση ήταν μέρος της σειράς επαφών που πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θήρας, με στελέχη της κυβέρνησης και οργανισμών.

Χθες (Τετάρτη 20/9) πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανόλη Παναγιωτάκη. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διασύνδεση της Σαντορίνης με την ηπειρωτική Ελλάδα με καλώδιο, καθώς και η εκταμίευση χρημάτων για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που γίνονται στο νησί. Σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη 5ετία η Σαντορίνη θα έχει συνδεθεί με καλώδιο με την ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς όμως να καταργηθεί ο τοπικός σταθμός, ο οποίος θα λειτουργεί ως εφεδρικός. Για το θέμα των συγχρηματοδοτούμενων έργων ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία πληρωμής και το θέμα θα διευθετηθεί το προσεχές διάστημα.

[adning id="140783"]

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Θήρας συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, κο Κώστα Πουλάκη. Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Θήρας και η δυσκολία να ανταποκριθεί το υφιστάμενο προσωπικό στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Θήρας επισήμανε ότι η ακύρωση των αποφάσεων του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για την υποστήριξη της Υπηρεσίας Δόμησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας με Μηχανικούς οδηγεί σε αδιέξοδο τη λειτουργία των παραπάνω υπηρεσιών. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι παρά την έγκριση τριών προσλήψεων επιστημονικού προσωπικού (από τις δέκα που είχε αρχικά εισηγηθεί) η διαδικασία δεν έχει καν προχωρήσει από την πλευρά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το αίτημα δε του Δήμου Θήρας για αύξηση του αριθμού των προσλήψεων θα μπορέσει να προχωρήσει εφόσον ολοκληρωθούν οι τρεις πρώτες προσλήψεις.

Ο Δήμαρχος Θήρας ανέφερε επιπρόσθετα την επιτακτική ανάγκη παραχώρησης ακινήτων από την ΕΤΑΔ για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων (το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει αγροτικές αποθήκες στην περιοχή Καμαρίου Δ.Κ. Επισκοπής Γωνιάς Θήρας, για τις οποίες είναι δυνατόν αφού καταρτιστεί από κοινού – Πολιτεία και Δήμος – ένα πρόγραμμα μετασκευής τους σε οικίες, να δίνονται αντί συμβολικού μισθίου στις πλέον ευαίσθητες ομάδες των Δημοσίων Υπαλλήλων) και την ανέγερση σχολικού κτιρίου στο Καμάρι.

Ο κος Πουλάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν το νησί , ενώ αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα με τα παραπάνω θέματα σε αρκετά νησιά της Ελλάδας. Υποσχέθηκε πάντως ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του θα προσπαθήσει να συνδράμει στην επίλυσή τους.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη