Μάγεψε το κοινό η όπερα “Trouble in Tahiti”

Μία μοναδική παράσταση από την ομάδα όπερας The Medium Project παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Γκύζη, εκεί όπου παρουσιάστηκε η όπερα “Trouble in Tahiti”, του Αμερικανού συνθέτη Leonard Bernstein. Ήταν μια συνδιοργάνωση του ΔΑΠΠΟΣ, του Δήμου Θήρας και του Μεγάρου Γκύζη, που από φέτος συνεχίζει τη λειτουργία του και τους χειμερινούς μήνες, προσφέροντας πολιτιστικό πρόγραμμα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου όλο τον χρόνο.

Η ευρηματική μουσική του συνθέτη, αλλά και το λιμπρέττο που έγραψε ο ίδιος ο Bernstein, έδεσαν επί σκηνής απόλυτα χάρη στην εξαιρετική σκηνοθετική ματιά της Ράιας Τσακιρίδη, ενώ οι πρωταγωνιστικές φωνές της Ιρένας Αθανασίου και του Μιχάλη Ψύρρα μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες τους και την υπέροχη σκηνική τους παρουσία. Εξαιρετικό και πολύ όμορφα δουλεμένο ήταν και το υπόλοιπο καστ που αποτελούνταν από τους Αντωνία Δεσπούλη, Άρη Προσπαθόπουλο και Νίκο Ζιάζιαρη.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον αρχιμουσικό Αντρέα Τσελίκα για τη άψογη μουσική προετοιμασία της παράστασης και στη χορογράφο Κορίνα Κόκκαλη για την άρτια κινησιολογική διδασκαλία. Τα κουστούμια έδωσαν επίσης το δικό τους χρώμα στο έργο και είχαν επιλεχθεί προσεκτικά από τον Παύλο Θανόπουλο. Τέλος, το δύσκολο έργο της μουσικής επένδυσης του έργου ανέλαβε και απέδωσε με μεγάλη ζωντάνια αλλά και βαθύτατη μουσική προσέγγιση, ο πιανίστας Δημήτρης Μαρίνος.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη