16.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

MasterChef αλά ελληνικά την Πέμπτη στην ιταλική τηλεόραση

Share

Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου γυρίστηκε στη Σαντορίνη ένα από τα επεισόδια του έκτου κύκλου της δημοφιλούς εκπομπής γαστρονομίας MasterChef Italia. Τα γυρίσματα έγιναν με πρωτοβουλία του γραφείου του ΕΟΤ Ιταλίας και με τη συνδρομή του Δήμου Θήρας. Η πολυπληθής παραγωγή της Endemol Shine Italy κατέκλυσε το νησί για σχεδόν 5 μέρες, έχοντας μεταφέρει μεγάλο τηλεοπτικό εξοπλισμό για το γύρισμά τους

Η εκπομπή MasterChef Italia προβάλλεται με ιδιαίτερη επιτυχία στην Ιταλία σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, με κριτές τους καταξιωμένους και δημοφιλείς chefs της χώρας: Bruno Barbieri, Antonino Cannavacciulo, Carlo Cracco και τον πλέον διεθνώς γνωστό chef Joe Bastianich.

Το επεισόδιο με άρωμα και γεύση Σαντορίνης θα μεταδοθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 21:15 (ώρα Ιταλίας), από το κανάλι Sky Uno HD.

Στο διαγωνιστικό μέρος του επεισοδίου οι δύο ομάδες των παικτών (κόκκινη και μπλε ομάδα) μαγείρεψαν ελληνικές συνταγές για το γαμήλιο γεύμα ενός ζευγαριού, με τους νεόνυμφους να αποφασίζουν για τον νικητή της δοκιμασίας επιλέγοντας το καλύτερο μενού. Το γαμήλιο γεύμα περιελάμβανε αμιγώς ελληνικά πιάτα όπως σαγανάκι, κολοκυθοκεφτέδες, σουβλάκι κοτόπουλο, ντολμάδες, τζατζίκι, τυροσαλάτα και άλλα, ενώ το κυρίως πιάτο για τις ομάδες ήταν αρνί ψητό για την κόκκινη και αστακός για τη μπλε ομάδα.

Τα γυρίσματα του γάμου και του γεύματος έγιναν σε κεντρικό εστιατόριο του Πύργου και στο παραπλήσιο εκκλησάκι, ενώ το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος στην Οία.

Το σύνολο της παραγωγής, οι κριτές και οι παίκτες έμειναν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τη Σαντορίνη και τη φιλοξενία των κατοίκων της. O ΕΟΤ Ιταλίας, με την επικεφαλής του κα Κυριακή Μπουλασίδου και σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας έκαναν το καλύτερο δυνατόν για να διευκολύνουν και να βοηθήσουν τη μεγάλη παραγωγή, τόσο στο στάδιο της προετοιμασίας όσο και τις ημέρες των γυρισμάτων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη