Μαθητές 26 νησιών λένε όχι στην πλαστική σακούλα

Από την Τήλο έως τη Σαμοθράκη και από την Αλόννησο έως τους Λειψούς, μαθητές 49 νησιωτικών σχολείων συμμετείχαν στη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που πραγματοποίησε το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων-ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης-Ε.Ο.Α.Ν. και την υποστήριξη των ΔΕΗ, ΕΕΑΑ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων-ΕΕΜΑ (European Week for Waste Reduction – EWWR).

Με σύνθημα “Πριν το πετάξεις, σκέψου! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ξανά;” 1542 μαθητές σε 26 νησιά ενημερώθηκαν για την αξία επαναχρησιμοποίησης και επισκευής των προϊόντων μέσω της υιοθέτησης πάνινων τσαντών πολλαπλών χρήσεων. Μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν ενεργά στη δράση, οργανώνοντας παρουσιάσεις και ανοιχτή συζήτηση γύρω από την επαναχρησιμοποίηση των υλικών για τη μείωση των πλαστικών και τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων των νησιών.

Η δράση ταξίδεψε και σε αρκετά από τα νησιά των Κυκλάδων, σε Ανάφη, Αμοργό, Ίο, Αντίπαρο, Κέα, Κουφονήσια, Μήλο, Κύθνο, Σίφνο, Σίκινο, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά.

Με αυτή του τη δράση, το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ έβαλε δυναμικά τα Ελληνικά νησιά στον Ευρωπαϊκό χάρτη των περιοχών που λένε ΝΑΙ στη μείωση των αποβλήτων, υπογραμμίζοντας το δυναμικό των νησιών να αναδειχθούν σε τόπους όπου μπορεί να ανθίσει η κυκλική οικονομία! Αυτό άλλωστε αποτελεί πρόταγμα και της Πρωτοβουλίας “Έξυπνα Νησιά”, την οποία συντονίζει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ και υποστηρίζουν πάνω από 200 νησιά.

Print Friendly, PDF & Email